Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

McIlroy vyhrál v Palm Beach a je světovou jedničkou

Palm Beach Gardens (USA) – Severoirský golfista Rory McIlroy je novou světovou jedničkou. Loňský vítěz US Open se dostal do čela žebříčku díky výhře na turnaji Honda Classic v Palm Beach Gardens a na prvním místě vystřídal Angličana Luka Donalda.

Rory McIlroy
zdroj: ČTK/AP

McIlroy získal na Floridě titul s náskokem dvou ran před americkou dvojicí Tiger Woods, Tom Gillis. Čtrnáctinásobný vítěz turnajů kategorie major Woods zahrál své nejlepší čtvrté kolo v kariéře (62), ale talentovaný Evropan jeho atak ustál.

"Vždycky jsem snil o pozici světové jedničky, ale ani ve snu mě nenapadlo, že bych se nejlepším hráčem světa mohl stát tak rychle. Doufám, že stejně rychle ji nepustím, ale nějakou dobu v čele vydržím," řekl McIlroy, kterému přímo na hřišti blahopřál otec Gerry. Na oslavu pak odletěl do New Yorku za svou dánskou přítelkyní Caroline Wozniackou, která byla tenisovou jedničkou ještě letos v lednu.

McIlroy si za svůj výkon a nástup na trůn vysloužil spoustu gratulací. Mezi prvními přispěchal s blahopřáním i Donald. "Rory, užij si ten pohled (z vrcholu)," napsal anglický golfista na sociální síti Twitter. "Je málo hráčů, kteří byli dobří jako on v jeho věku," ocenil McIlroye trojnásobný vítěz majorů Padraig Harrington.

Rory McIlroy slaví vítězství v Palm Beach
zdroj: ČTK/AP

Rory McIlroy:

"Skvělé je, že ani když nehraju nejlépe, tak jsem schopen držet krok, což je povzbuzující. A když mi jde všechno, tak si myslím, že jsem těžko k poražení."

Nad McIlroyovou hrou se rozplýval i osmnáctinásobný vítěz majorů Jack Nicklaus, který stavěl hřiště v Palm Beach a sledoval, jak mladík díky krátké hře suverénně zvládá jeho nástrahy. "Má nejpřirozenější pohyb ze všech, krásně prochází míčem a připomíná mi Garyho Playera. Jako mladý muž skvěle zvládá sám sebe a vypadá to, že bude perfektně prezentovat náš sport," chválil Nicklaus.

Ve 22 letech se stal McIlroy šestnáctou světovou jedničkou v historii a druhou nejmladší právě po Woodsovi, vítězi čtrnácti majorů, jenž poprvé stanul na trůnu v jednadvaceti. Donald byl v čele žebříčku 40 týdnů.

V nedělním kole neměl McIlroy jednoduchou situaci. Woods zvládl poslední dvě jamky za -3 a diváci jeho rány hlasitě oslavovali, což McIlroy slyšel a tušil, že nesmí chybovat. "Ten křik mým uším neunikl, ale věděl jsem, že mi stačí hrát v paru. Dokončil jsem kolo o ránu lépe, což bylo skvělé a stačilo to," usmál se McIlroy.

Výsledky golfového turnaje v Palm Beach Gardens

1. McIlroy (Sev. Ir.) 268 (66+67+66+69),

2. Woods 270 (71+68+69+62) a Gillis (oba USA) 270 (68+64+69+69),

4. Westwood (Angl.) 272 (70+69+70+63),

5. Schwartzel (JAR) 273 (71+66+67+69) a Rose (Angl.) 273 (66+66+71+70).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články