Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Masters začalo. Ve vedení jsou Casey, Johnson a Frittelli, dobře se drží Woods

Trojice golfistů je v čele majoru Masters po prvním kole. Se sedmi ranami pod par doplnili Angličana Paula Caseyho ve vedení Američan Dustin Johnson a Jihoafričan Dylan Frittelli. Ve výtečné formě se představil Tiger Woods. Pětinásobný vítěz zahrál čtyři birdie a dělí se o čtvrté místo.

Paul Casey
zdroj: ČTK/AP autor: Curtis Compton

Turnaj o slavné zelené sako v Augustě byl na listopadový termín přeložen z dubna kvůli koronaviru. Podzimní počasí se ukázalo hned na začátek: úvod narušily blesky, krátce po startu byla tříhodinová pauza, ale ve zbytku dne se vyjasnilo.

Casey využil měkkých greenů po bouřce, dal pět birdie, jeden eagle a zahrál 65 ran. "Zahrál jsem správnou ránu, když to bylo potřeba. Možná to mohlo být ještě o dvě tři lepší, ale nechci být chamtivý. Jsem spokojený," pochvaloval si Casey.

Třicetiletý Frittelli hraje druhé Masters a povedla se mu pasáž od 13. do 16. jamky, na kterých ještě ve čtvrtek zahrál eagle a tři birdie. Po birdie na osmnáctce dokončil 1. kolo za 65 ran také favorizovaný první hráč světa Johnson.

Woodsovi se v předešlých turnajích po koronavirové pauze moc nedařilo, ale první den Masters především výborně trefoval první dlouhé rány, tzv. drivy.

Začínal z jamky číslo deset, na své první devítce zapsal tři birdie a čtvrté na začátku druhé. Ve zbytku kola sice už neskóroval, ale z posledního greenu odcházel s úsměvem.

"Dobré kolo. Bezpečně jsem drajvoval, trefoval železa a dobře patoval," uvedl pětinásobný vítěz, který vyrovnal svoje nejlepší úvodní kolo v Augustě.

Stejně jako Woods zahráli například Japonec Hideki Macujama, zkušený Angličan Lee Westwood, Jihoafričan Louis Oosthuizen či Woodsův krajan Patrick Reed.

O něco méně se vedlo Američanu Brysonu DeChambeauovi. Nedávný vítěz US Open se sebral z double bogey a bogey a zakončil den se skóre -2. Další z favoritů Španěl Jon Rahm byl i díky eaglu na pětiparové dvojce o ránu lepší.

Je nám líto, video expirovalo.
Woods začal Masters čtyřmi ranami pod par

Letošní 84. Masters začalo slavnostními odpaly legend. Rekordman Masters Američan Jack Nicklaus, který slavný turnaj vyhrál šestkrát, a trojnásobný šampion Jihoafričan Gary Player vyráželi z klubovny v době východu slunce, tři minuty před sedmou ráno. Ránu provedli ještě za šera a lehkého mrholení.

První odpálil jistěji pětaosmdesátiletý Player a po něm o pět let mladší Nicklaus. Oba poslali míč na fairway. "Jsem rád, že v té tmě nikdo neviděl, kam míč letěl," podotkl s úsměvem Nicklaus, s 18 tituly z majorů rekordman mezi golfisty.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články