Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lieser se na Mallorce den ode dne zlepšuje a už je třetí

O kartu na European Tour bojuje zatím úspěšně. Golfista Ondřej Lieser předvádí další dobrý turnaj, zahrál výborné třetí kolo ve finále sezony Challenge Tour na Mallorce. V konkurenci 45 hráčů měl dnes pět ran pod par a s celkovým skóre -8 se dostal na dělené třetí místo. 

Golfista Ondřej Lieser
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V čele se udržel Němec Alexander Knappe, který zahrál třetí den za +1 a pohoršil si na deset ran pod par. O ránu zpět je Nor Niklas Norgaard Möller.

Devětadvacetiletý Lieser se podobně jako při nedávném premiérovém triumfu na Challenge Tour v Cádizu zlepšuje každým dnem. V prvním kole měl 70 ran, ve druhém zahrál 69 a dnes jako jeden ze tří hráčů nejlepší kolo dne za 66 ran. Ani jednou nechyboval a zapsal pětkrát birdie.

"Budu bojovat o kartu na European Tour. Udělám maximum, abych uspěl a posunul se zase o něco dál. Budu hrát ránu od rány a snažit se o co nejlepší výsledek," uvedl před turnajem nejlepší český profesionál.

V celkovém pořadí sezony druhé nejvyšší evropské série se Lieser virtuálně posunul na páté místo, což by mu zajistilo kartu na European Tour pro příští rok. Na tu v letošní zkrácené sezoně kvůli koronaviru dosáhne jen nejlepší pětice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články