Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lídry Czech Open jsou O'Hara a Fisher, hraje se bez Čechů

Čeladná - Po třech kolech golfového Czech Open se dělí o vedení Skot Steven O'Hara a Oliver Fisher z Anglie. Oba mají na kontě 206 úderů a náskok dvou ran před trojicí pronásledovatelů. Turnaj European Tour se musí obejít od třetího kola opět bez českých hráčů. Patnáctiletý amatér Šimon Zach nakonec neprošel cutem o dvě rány, přesto ho domácí diváci vyprovodili z posledního jamkoviště po dopolední dohrávce potleskem. Špatné výkony poslaly už po dvou kolech ze hry i řadu špičkových hráčů včetně největšího favorita Miguela Ángela Jiméneze.

 
Steven O'Hara
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třetí kolo odstartovalo až v 10:30, pořadatelé pro urychlení vyslali golfisty do hry z první i 10. jamky a hráči chodili po třech místo obvyklých dvojic. Skvěle si vedl především Ind Gagandžít Bhullar, jenž v krásném počasí obešel kolo v rekordu hřiště na 64 úderů a od vedoucí dvojice jej dělí dvě rány. Shodný výsledek 210 a naději na třetí švédský triumf v řadě po předloňském vítězství Oskara Hennigssona a loňském Petera Hansona drží Mikael Lundberg, který však dnes zahrál své zatím nejhorší kolo (72). Třetím do party pronásledovatelů je Angličan Gary Boyd.

Češi jsou už mimo hru. Zach potřeboval stáhnout jednu ránu, která mu chyběla k hranici cutu, a tak začal hned na osmičce agresivně a s dávkou rizika. Druhou ranou ale skončil v bunkeru u greenu, a tak si připsal bogey. A ani vydřený par na poslední jamce už mu kýžený postup nepřinesl. Ostatní čeští hráči většinou zaostali za svými možnostmi, snad s výjimkou tria Martin Příhoda, Filip Mrůzek a další amatér Ondřej Lieser. Lukáš Lizánek po dvou nevydařených dnech dokonce ani nenastoupil k dohrávce 2. kola.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články