Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lídrem golfového US Open je Švéd Aaberg, Woods neprošel cutem

Po druhém kole golfového US Open se do čela pořadí posunul Švéd Ludvig Aberg s náskokem jedné rány před triem pronásledovatelů. Do další části turnaje v Pinehurstu se naopak nekvalifikovali hvězdní Američané Tiger Woods či Phil Mickelson a za očekáváním stále zůstává světová jednička Scottie Scheffler, který se dělí o 57. místo se ztrátou deseti úderů na lídra.

Švéd Ludvig Aberg na US Open
zdroj: REUTERS

Čtyřiadvacetiletý Aaberg navázal na úvodních 66 ran výkonem 69 a s celkovým skóre -5 se při debutu na US Open drží ve hře o další skvělý výsledek po druhém místě z dubnového Masters v Augustě. V kariéře dosud vyhrál jediný turnaj na PGA Tour, kterou hraje od loňského roku. O druhé místo se za ním dělí Američané Bryson DeChambeau a Patrick Cantlay s Belgičanem Thomasem Detrym. A o další ránu zpět se drží Rory McIlroy ze Severního Irska, další Američan Tony Finau a Francouz Matthieu Pavon.

Hlavnímu favoritovi Schefflerovi se zatím nedaří navázat na výkony z posledních tří měsíců, během nichž vyhrál pět turnajů včetně Masters. Ani tentokrát se nedostal pod par hřiště a oproti pondělnímu výkonu 71 se zhoršil o tři údery. Se skóre +5 se dostal přesně na hranici cutu, na níž s ním je dalších 16 hráčů včetně dvojnásobného vítěze US Open Brookse Koepky.

Woods, který turnaj vyhrál třikrát, se oproti čtvrtku o ránu zlepšil, ale k pokračování v turnaji mu to nestačilo. Potřeboval ještě o dva údery lepší výkon. Mickelson, jemuž US Open jako jediný major chybí ve sbírce úspěchů a v minulosti na něm skončil šestkrát druhý, pohořel ještě více. Cutem tu neprošel potřetí za sebou a s výsledkem +15 patřil k nejhorším.

US Open, golfový turnaj kategorie major v Pinehurstu (par 70, dotace 20 mil. dolarů) – po 2. kole:

1. Aaberg (Švéd.) 135 (66+69), 2. Detry (Belg.) 136 (69+67), DeChambeau 136 (67+69) a Cantlay 136 (65+71) 5. Finau (všichni USA) 137 (68+69), Pavon (Fr.) 137 (67+70) a McIlroy (Sev. Ir.) 137 (65+72).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články