Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Levoruký golfista Mickelson vyhrál potřetí v kariéře Masters

Augusta (USA) - Americký golfista Phil Mickelson potřetí ve své kariéře vyhrál prestižní turnaj Masters v americké Augustě a oblékl se do nejcennějšího zeleného saka ve sportovním světě. Vítěz z let 2004 a 2006 předčil ve finálovém kole všechny své soupeře včetně krajana Tigera Woodse, který ve svém prvním startu po pětiměsíční pauze skončil na děleném čtvrtém místě se ztrátou pěti úderů na Mickelsona. Druhé místo obsadil Angličan Lee Westwood, který zaostal o tři rány.

Mickelson o svém vítězství, které bylo jeho prvním v letošní sezoně, rozhodl na závěrečných devíti jamkách a především na patnáctce, kde po ráně do lesa poslal míč mezi stromy přímo na jamku a útočil dokonce na eagle.

"Uklidnění však přišlo už na tříparové dvanáctce, protože jsem poslal míček na známé místo a čekal mě jednoduchý par do birdie," prohlásil šťastný vítěz krátce předtím, než ho obhájce Angel Cabrea oblékl do zeleného saka.

Mickelson připomněl, že triumf je pro něj velké povzbuzení po těžkém roce, kdy se jeho manželka i matka léčily z rakoviny prsu.

Mickelson jako jediný obešel finálových osmnáct jamek nad par

Mickelsona nakonec mohli ohrozit více než celkově druhý Westwood hlavně Anthony Kim a Korejec Čche Kjong-ču, kteří jednu chvíli Westwooda předstihli. Jenže v klíčových chvílích chybovali, zatímco Mickelson jako jediný dokázal obejít finálových osmnáct jamek nad par a celý turnaj zakončil stylově birdie úderem. Prvním gratulantem byla jeho manželka, která oproti očekávání dorazila do dějiště turnaje.

Woods se posledním kolem protrápil. Dvakrát sice zachránil eagle, ale současně udělal i neuvěřitelné chyby a často jen bezmocně lomil rukama. V cíli však ocenil, jakým způsobem ho přijali diváci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články