Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kuchar trefou z písku ukončil sérii těsných porážek

Hilton Head (USA)- Golfista Matt Kuchar vyhrál turnaj RBC Heritage v Hilton Head a dočkal se sedmého vítězství na PGA Tour. Výhru si zajistil přesnou ranou z písku na poslední jamce, díky níž o jeden úder porazil Luka Donalda. Ten vedl po třech kolech s náskokem dvou ran, před Kucharem měl dokonce čtyři údery k dobru, ale nakonec skončil těsně pod vrcholem. V Hilton Head byl druhý nebo třetí v pěti z posledních šesti ročníků.

Matt Kuchar
zdroj: ISIFA

Naopak Kuchar skvělou ránou z písečné překážky ukončil sérii těsných nezdarů z předchozích týdnů. Při třech posledních startech se v závěrečném kole vždy ocitl alespoň na chvíli ve vedení, ale vyhrát nedokázal. Před dvěma týdny v Houstonu zahrál bogey na poslední jamce a pak prohrál play-off. Tentokrát jej podobný zkrat potkal na předposledním greenu, na němž až napotřetí dostrkal míček do jamky z pouhých 120 centimetrů. Na osmnáctce ale vše napravil.

"Trefit takhle jamku z bankru, to bylo něco, na co nikdy nezapomenu. Panečku, to bylo tak vzrušující, když ten míček zmizel (v jamce)," radoval se pětatřicetiletý Kuchar. V závěrečném kole tak zahrál skvělých 64 (-7) ran a přineslo mu to prémii 1,044 milionu dolarů i posun ze šestého místa na páté ve světovém žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články