Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kouskovou čeká obhajoba triumfu na zbraslavském turnaji LET Access

Pětatřicet českých golfistek v čele s obhájkyní loňského vítězství a čerstvou profesionálkou Sárou Kouskovou si zahraje turnaj druhého nejvyššího evropského okruhu LET Access Series v Praze. Akce Amundi Czech Ladies Challenge se uskuteční od pátku do neděle na hřišti Prague City Golf na Zbraslavi. Dotace turnaje je 37 500 eur (asi 927 000 korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Účast Kouskové na turnaji LET Access

Přihlášeno je 122 golfistek. Vzhledem k tomu, že vedení LET v prosinci posunulo termín turnaje o týden dopředu, nemůže se akce uskutečnit jako loni na Konopišti, kde na začátku června už nebylo volno. Organizátoři tak museli zvolit náhradní variantu. "Konopiště bylo plné a děkuji Zbraslavi, že nám už podruhé vytrhla trn z paty. Tři dny před začátkem je hřiště ve skvělém stavu," konstatoval promotér turnaj Petr Žák.

Dvaadvacetiletá Kousková loni na Konopišti senzačně zvítězila jako amatérka, ale nedávno už přešla k profesionálkám. "Přesně to bylo k 27. květnu. Jsem ráda, že tím prvním turnajem bude právě Amundi Ladies Czech Challenge, a navíc na mém domácím hřišti na Zbraslavi," řekla Kousková.

Před několika dny dohrála v zámoří univerzitní šampionát a na Texaské univerzitě v Austinu získala bakalářský titul. "Loučení s Amerikou byla hodně emotivní záležitost. Strávila jsem tam čtyři roky. Na druhou stranu se moc těším na další část své kariéry. Na to, že začínám doma. Rozhodla jsem se pro evropskou cestu, nicméně mým cílem zůstává LPGA," uvedla Kousková.

Na Zbraslavi se představí i nejlepší domácí amatérky jako Patricie Macková a Jana Melichová. Turnaj odstartuje v pátek, po sobotě následuje cut a nedělní finálové kolo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články