Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kousková si užívá skvělý start mezi profesionálkami a vyhlíží OH v Paříži. Mám z toho husí kůži, říká

Sára Kousková je vycházející hvězdou českého golfu. V letošním roce přestoupila mezi profesionální golfistky a následovala výsledková exploze, vyhrála tři turnaje ani i v dalších nebyla daleko od prvního místa. Velký kariérní přechod si pochvaluje a úspěchy připisuje kvalitní přípravě i odpočinku. Myšlenkově se uvolní při sochařské tvorbě, nedávno dokončila uměleckou školu. Jejím velkým snem je účast na olympijských hrách v Paříži. K proměně ve skutečnost není vůbec daleko.

Je nám líto, video expirovalo.
Kousková v SZ: Olympijské hry pro mě moc znamenají

"Byl to plynulý proces, nebyl to schod. Byli jsme na přechod dobře připraveni," přiblížila ve Sportovních zprávách Kousková přeměnu amatérky v profesionálku.

Hned po první sezoně převzala ocenění pro nejlepší hráčku letošního ročníku druhé nejvyšší evropské série LETAS, navíc byla vyhlášena nováčkem roku. Pro nadcházející sezonu má plnou hrací kartu na elitní Ladies European Tour.

"Odpočinula jsem si psychicky," hledá hlavní důvod úspěšného přechodu. "Hra v druhé fázi sezony byla hodně uvolněná," doplnila k vítězstvím v Málaze, Jönköpingu a Švýcarsku. Na dalších třech turnajích byla na stupních vítězů a pokaždé prošla cuttem.

Úroveň jako by se zvedala oproti ostatním, čím horší je počasí. "Když prší vodorovně, není mi to úplně příjemné. Ale asi je to tak, moje nátura je, že se v tom vyžívám."

Dokud studovala v Americe, k profesionálkám přestoupit nemohla. Školu dodělala a životní krok byl nasnadě. Ale i teď se své profese nechce při golfu zříkat. "Při škole to bylo super, protože sochařství bylo v rámci hodin ve škole. Teď je to složitější naplánovat. Doufám, že se k tomu brzy vrátím," uvedla třiadvacetiletá rodačka z Karlových Varů.

Ve světovém žebříčku figuruje na 260. místě, přičemž na konci května při přestupu k profesionálkám byla v osmé stovce. "Příjemný start," okomentovala s úsměvem.

"Světový žebříček sledujeme hlavně kvůli tomu, že je to přímé kritérium na olympiádu. To je ten cíl. Olympijské hry pro mě moc znamenají. Mám z toho husí kůži," podtrhla Kousková. Nutno dodat, že současná pozice by české hráčce start pod pěti kruhy v Paříži za dva roky umožnila.

Program pro nadcházející sezonu LET ještě není daný, a tak Kousková nemá zcela jasno, kdy bude trénovat na domácím hřišti na Zbraslavi a kdy bude jezdit po turnajích.

Jisté je, že přípravu zahájí zanedlouho. "Budu se připravovat pravděpodobně v Turecku s národním koučem. Pak se přesunu do Španělska, nebo do Austrálie," nastínila nejbližší plány.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články