Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kousková má po výhře ve Švýcarsku kartu pro příští ročník LET na dosah

Sára Kousková vyhrála ve Švýcarsku letos potřetí turnaj druhé nejvyšší golfové evropské série LET Access a má prakticky jistou hrací kartu na příští sezonu elitního okruhu Ladies European Tour.

Sára Kousková
zdroj: Team SAKO autor: Tristan Jones

Třiadvacetiletá hráčka, která přestoupila k profesionálkám na jaře, zopakovala dva týdny starý triumf ze švédského Jönköpingu. Předtím zvítězila v červenci v Málaze. Poprvé na LETAS senzačně vyhrála už loni na Konopišti ještě jako amatérka.

"Když jsem před pár měsíci přestupovala k profesionálkám, tak jsem si tohle ohromně přála. Ale tři výhry? To je opravdu sen. Jsem šťastná, že nám s týmem vychází zatím vše, co jsme si předsevzali. Udělali jsme ohromný kus práce a tohle je ohromná odměna," uvedla Kousková.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Účast Kouskové na turnaji LET Access

Na Lavaux Ladies Open v Puidoux dnes zvítězila se skóre 12 ran pod par a náskokem čtyř úderů před německou amatérkou Helen Briemovou. Za prvenství obdržela 6400 eur (157 000 korun) a 500 bodů do žebříčku Order of Merit, v němž jí patří tři turnaje před koncem sezony druhé místo. Plnou hrací kartu na Ladies European Tour si zajistí nejlepší šestice hráček.

"Vítězství se samozřejmě neomrzí. Tady ve Švýcarsku si všechno sedlo náramně. V podstatě od prvního kola se mi hrálo skvěle," řekla Kousková. "Dnes jsem byla stejně trpělivá. Ač jsem hned na třetí jamce připsala bogey, nic jsme na plánu neměnili. Bylo důležité být přesný a hrát strategicky, což se nám dařilo. Pomohlo mi, že jsem u sebe mohla mít svého caddyho Kubu, který ve Švédsku chyběl. Když jsem si ráno oblékala oblíbené tričko, tak jsem si říkala, že by mi mohlo opět přinést štěstí, stejně jako ve Španělsku a ve Švédsku. A ono se to fakt povedlo," pochvalovala si.

Kousková porazila i vedoucí hráčku Order of Merit Němku Chiaru Nojaovou, která skončila třetí. Díky letošním úspěchům se také dostala ve světovém žebříčku na příčky zaručující pozvánku na olympijské hry v Paříži, kam by se v současné situaci kvalifikovala spolu s Klárou Spilkovou.

Golfový turnaj okruhu LET Access Series v Puidoux (par 72, dotace 40 000 eur):

1. Kousková (ČR) 204 (70+67+67), 2. am. Briemová 208 (72+69+67), 3. Nojaová (obě Něm.) 209 (71+68+70) a Moosmannová (Švýc.) 209 (68+71+70), ...10. T. Koželuhová 214 (73+72+69), 28. Váňová 218 (71+70+77), 59. E. Koželuhová (všechny ČR) 152 (76+76) neprošla cutem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články