Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kousková dominovala na Konopišti a jako první česká golfistka má titul ze série LET

Tažení Sáry Kouskové turnajem druhé nejvyšší evropské série LET Access na Konopišti skončilo vítězstvím, což se na této úrovni předtím nepodařilo žádné tuzemské golfistce. Na Amundi Czech Ladies Challenge dominovala česká amatérka od prvního dne a radovala se při skóre 14 ran pod par.

Golfistka Sára Kousková
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Kousková vyhrála s obrovským náskokem osmi ran před Ninou Pegovovou z Ruska. Na děleném třetím místě skončily se skóre -2 dvě české amatérky Tereza Melecká a Klára Sionková.

Už po dvou dnech vedla Kousková o sedm ran a ve finále jí stačilo zahrát ránu pod par. Na závěrečné osmnáctce zapsala čtyři birdie, bogey a double bogey.

"Jsem ohromně šťastná, že se mi povedlo na domácím turnaji prodat vše, co v sobě nyní mám," řekla jednadvacetiletá hráčka Prague City Golf. "První dva dny se mi dařilo hrát golf, jaký jsem si se svým týmem naplánovala. Dneska se mi sice do hry dostaly chybičky, ale to samozřejmě na mé radosti nic nemění," doplnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kousková na Konopišti slaví první titul ze série LET

Kouskovou, která jako amatérka nemohla dostat šek na šest tisíc eur (156 tisíc korun), nyní čeká trénink. Z dalších turnajů by měla hrát elitní evropskou Ladies European Tour, třeba i koncem měsíce v Berouně, a amatérská mistrovství. "A poté zamířím do zámoří, kde chci v srpnu zabojovat o kartu na LPGA Tour."

Turnaj LET Access Series, jehož promotérem je Česká golfová federace, bývá pro mladé tuzemské amatérky úspěšný. Na Konopišti skončila v letech 2018 a 2019 druhá Melecká, loni se hrálo v Praze a Kousková, Patricie Macková a Agáta Vahalová skončily dvanácté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články