Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kořínek zaznamenal kariérní maximum, v Liberci skončil čtvrtý

Liberec - Nejlepšího výsledku v profesionální kariéře dosáhl na domácí půdě v Liberci český golfista Aleš Kořínek. Zásluhou skvělého finiše obsadil dělené čtvrté místo. Úspěchem zakončil turnaj série Pro Golf Tour také Ondřej Lieser, který byl desátý. Z výhry se radoval Ben Parker z Anglie, lídr průběžného pořadí.

Aleš Kořínek
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Bývalý fotbalový brankář Kořínek zahrál ve finále Extec Pro Golf Tour by CzechOne sedm ran pod par, den zakončil eaglem a celkově měl po třech kolech skóre mínus 8. "Začal jsem sice bogey na druhé jamce dne, ale pak už jsem dobře přihrával a spadl mi tam i jeden dlouhý pat. Celkově jsem spokojený," řekl Kořínek.

Poprvé v kariéře získal body do světového žebříčku, které na Pro Golf Tour dostávají hráči do čtvrtého místa. Z Čechů mají aktuálně body jen Stanislav Matuš a Filip Mrůzek.

Závěrečný den trápila hráče hustá mlha, jež organizátory donutila dvakrát přerušit hru. V horší viditelnosti se dařilo i Lieserovi, který se výsledkem mínus 7 dělil o desáté místo.

"Nerozuměl jsem si tu s greeny, ve finále jsem dal dva úplně zbytečné trojpaty ze dvou tří metrů, ale jsem rád, že se zase můžu spolehnout na rány z týčka. Od golfu si teď chvíli odpočinu a pak se začnu připravovat na Kunětickou Horu," zmínil blížící se turnaj Challenge Tour na konci května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články