Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koová se stala v 17 letech nejmladší světovou jedničkou

Ocala (USA) - Sedmnáctiletá Novozélanďanka Lydia Koová se stala vůbec nejmladší světovou jedničkou golfové historie. Do čela žebříčku se dostala poté, co skončila druhá na turnaji v americké Ocale. O druhou příčku se podělila mimo jiné s Američankou českého původu Jessicou Kordovou.

Lydia Koová
zdroj: ČTK/AP autor: Bruce Ackerman

Koová předčila Američana Tigera Woodse, jenž byl poprvé světovou jedničkou v roce 1997 v 21 letech. Nejmladší hráčkou v čele ženského žebříčku dosud byla Korejka Sin Či-jai, které se to v roce 2010 povedlo ve 22 letech. Rodačka z Soulu Koová vystřídala na prvním místě Korejku Pak In-pe.

"Je to úžasné," komentovala svůj posun do čela žebříčku brýlatá golfistka. Po skončení turnaje však byla zklamaná, že nevyhrála, neboť v průběhu posledního kola vedla až o čtyři rány. Na žebříček prý vůbec nemyslela. "Ani jsem nevěděla, co potřebuji k tomu, abych se tam dostala. Soustředím se jen na svou hru, ne na žebříček. Ale je to velká pocta," uvedla Koová.

V 17 letech už má na kontě osm vítězství na profesionálních turnajích, včetně pěti triumfů na LPGA. V roce 2012 vyhrála ještě jako amatérka Canadian Open a stala se nejmladší vítězkou na okruhu v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články