Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koepka má před finále PGA Championship rekordní náskok. Nepolevím ani trochu, ujistil

Závěrečných osmnáct jamek dělí Brookse Koepku od zisku čtvrtého titulu kategorie major. Američan má před finále PGA Championship v Bethpage Black v čele rekordní náskok sedmi ran.

Brooks Koepka
zdroj: ČTK/AP

Obhájce titulu Koepka má po třech kolech skóre dvanáct ran pod par. Čtveřice na děleném druhém místě v čele se světovou jedničkou Dustinem Johnsonem zahrála -5 a v případě, že Koepka nezkazí, má jen teoretickou šanci ho dohnat.

"Bude to chtít zahrát něco opravdu mimořádného, aby se dal Brooks chytit, ale rozhodně to hřiště umožňuje, i když je náročné," řekl Johnson.

Po 54 jamkách ještě nikdo na majoru o sedm ran nevedl. Přesto právě na PGA Championship se odehrál jeden z největších obratů: Američan John Mahaffey ztrácel v roce 1978 čtrnáct jamek před koncem na krajana Toma Watsona přesně sedm ran, ale dokázal se dotáhnout do čela a v rozstřelu tří hráčů zvítězil.

Koepka ujistil, že přes suverénní vedení závěrečné kolo nepodcení. "Slibuju, ani trošku nepolevím," prohlásil golfista, který v turnaji výborně drajvuje a posílá míče průměrně do dálky tři sta metrů a přesně. "Věřím si," konstatoval.

Devětadvacetiletý Koepka vyhrál vedle loňského PGA Championship z majorů také dvakrát US Open, na kterém kraloval v letech 2017 a 2018. "Jsem soustředěnější než ostatní," vysvětlil, proč se mu na majorech v poslední době daří.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články