Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kdo přežije karlštejnské údolí smrti? Po třech letech Česko vítá elitní evropské golfistky

Do Česka se po třech letech vrací turnaj nejvyšší evropské ženské série LET. Na Czech Ladies Open se domácí hráčky pokusí navázat na akci nižšího okruhu LET Access Series na Konopišti, kde se začátkem měsíce výrazně prosadily. Vítězka turnaje na Karlštejně získá přes 19 tisíc eur. Mezi 138 hráčkami je na pozvánky promotéra sedmnáct Češek. V sobotu i v neděli nabídnou přímé přenosy ČT sport a web ctsport.cz.

"Dámský profesionální golf se odehraje na Karlštejně vůbec poprvé, dvacet dva let od zdejšího turnaje Czech Open v rámci PGA European Tour. Chceme dát mladým českým hráčkám příležitost srovnání se světovou konkurencí a pomoci zdejšímu golfu k dalšímu vzestupu," uvedl promotér Luboš Koželuh.

Z profesionálek se objeví Lucie Hinnerová, Kateřina Vlašínová, Eva Koželuhová, Kateřina Krásová a Michaela Valášková. Česká golfová federace nominovala amatérky Sáru Kouskovou, Terezu Meleckou, Terezu Koželuhovou, Patricii Mackovou, Annu Andrýsovou, Tatianu Boháčovou, Nelu Halaburdovou, Terezu Chlostovou, Janu Melichovou, Natalii Saint Germain, Karolinu Starou a Gabrielu Robertu Vítů.

"Věřím, že když projdou česká děvčata cutem, budou turnaj sledovat nejen golfisti," uvedl Koželuh.

Češkám se v prvním srpnovém týdnu dařilo na Konopišti: na turnaji druhé evropské série prošlo 18 z 28 hráček cutem a Melecká skončila druhá.

Na Konopišti šestá Vlašínová má i na karlštejnské hřiště skvělé vzpomínky. "Před dvěma roky jsem zde vyhrála český šampionát na rány, takže se už nemůžu dočkat, až to vypukne. Je výzva poměřit síly s hráčkami na vyšší túře," řekla Vlašínová.

Nejlepší česká amatérka uplynulých dvou sezon Kousková před návratem na studia do USA chce rovněž sbírat zkušenosti. "Hřiště je sportovní a očekávám, že cut bude pod par. Hodně budou rozhodovat jamky v údolí smrti," připomněla členka Czech Golf Teamu obávanou kombinaci jamek čtyři až šest.

Favoritkou je ve formě hrající Němka Esther Henseleitová. Přijela i finská vítězka z Konopiště Saana Nuutinenová a dále například Švédka Linda Wessbergová, Angličanka Camila Lennarthová či Dánka Emily Pedersenová.

Cutem po druhém kole projde 50 profesionálek a všechny amatérky na stejném či lepším skóre. Nedělní finále začne v 8:30 a vyvrcholit by mělo ve 14:30.

Na triumf některé z Češek je nejnižší kurz 350:1 na trio Melecká, Vlašínová, Hinnerová. Na 14. jamce je pro všechny golfistky vypsána prémie - pro hráčku, která jako první trefí hole-in-one, je připraveno čtvrt milionu korun.

Turnaj okruhu LET se v Česku naposledy konal v roce 2016 na Dýšině u Plzně, kde se uskutečnily čtyři ročníky. Dvakrát se předtím hrálo na Albatrossu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články