Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Johnson vyhrál šampionát na jamky, zkompletoval tituly ze série WGC

Austin (USA) - Golfista Dustin Johnson vyhrál během šesti týdnů třetí turnaj PGA a potvrdil pozici světové jedničky. Vítězstvím v Austinu ve hře na jamky navíc jako první hráč v historii zkompletoval triumfy na všech čtyřech akcích série World Golf Championships (WGC). "To je síla být první, kdo vyhrál všechny čtyři turnaje. Vždyť jsou to vedle majorů ty největší akce s nejlepšími hráči," konstatoval Johnsnon.

Dustin Johnson
zdroj: ČTK/AP

V nedělním finále Dell Match Play porazil dvaatřicetiletý Američan španělského soupeře Jona Rahma. Duel se protáhl až na poslední green, přestože Johnson vedl v první polovině už o pět jamek. Rahm postupně snížil až na minimální rozdíl, ale favorit mu vyrovnat neumožnil.

"Jsem hrdý na to, jak jsem hrál a že jsem to ustál, když soupeř na druhé devítce udělal nějaká birdie. Až na desítku, kde jsem třikrát patoval, jsem nedal žádnou jamku zadarmo," řekl Johnson, který v Austinu v žádném ze sedmi zápasů ani jednou neprohrával. Zvítězil na třetím turnaji za sebou, ke kterému nastoupil, a za 15. titul na okruhu PGA získal prémii 1,66 milionu dolarů.

Je nám líto, video expirovalo.
Johnson na PGA Tour kraluje dál, zvítězil i v Austinu

Triumfem v Austinu navázal na prvenství v dalších turnajích WGC - před třemi týdny podruhé v kariéře ovládl Mexico Championship, loni v červnu vyhrál Bridgestone Invitational a v roce 2013 triumfoval na HSBC Champions. S pěti vavříny si upevnil druhé místo v historické statistice za Tigerem Woodsem, který takových turnajů vyhrál 18, ale ve sbírce mu chybí trofej z Champions.

Utkání o třetí místo vyhrál už po předposlední jamce další Američan Bill Haas nad Hidetem Taniharou. Japonskému hráči k úspěchu nepomohlo ani eso, hole in one na tříparové sedmé jamce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články