Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jistý start na turnaji LET na Dýšině má 11 českých golfistek

Plzeň - Až dvanáct českých golfistek se může představit v šestém ročníku turnaje Tipsport Golf Masters ze série Ladies European Tour (LET). Vedle české jedničky Kláry Spilkové už má jistotu startu na hřišti Golf Parku Plzeň Dýšina, kde se bude hrát od 17. do 19. června, dalších deset domácích hráček.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Zatímco Spilková je příslušnicí okruhu LET, ostatní Češky dostaly volné karty. Projít cutem se pokusí další dvě profesionálky Eva Koželuhová a Lucie Hinnerová. Místo od promotéra obdržely amatérka Kateřina Krásová a Kateřina Würflová, mistryně klubu na Dýšině, a ještě jedna karta může být dodatečně udělena další Češce.

Díky kartám od České golfové federace (ČGF) si turnaj zahraje šestice amatérek Karolína Vlčková, Kateřina Vlašínová, Marie Luňáčková, Kristýna Frýdlová, Sára Kousková a Hana Ryšková. "Je to to nejlepší, co v amatérském golfu máme, ať už podle žebříčku, tak rovněž herně z poslední doby," řekl generální sekretář ČGF Martin Bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Nerud: Dýšina je poslední evropská šance na nominaci do Ria

Turnaj na Dýšině je prvním letošním podnikem LET na evropském území a zároveň je poslední evropskou šancí vybojovat body do olympijského žebříčku. Ten se uzavře 11. července a mezi šedesátku golfistek pro Rio by se měla vejít i Spilková.

"Turnaj pořádáme s podtextem: Vyprovoďme Kláru Spilkovou na olympijské hry," uvedl Robert Klotz, promotér turnaje s dotací 250 tisíc eur. Ve hře bude okolo dvaceti golfistek, které budou startovat v Riu de Janeiro.

Ve startovním poli bude 25 vítězek turnajů Ladies European Tour. Mimo jiné je přihlášena vedoucí žena sezony na LET Američanka Beth Allenová. K hvězdám patří doživotní členka tour Trish Johnsonová z Anglie a vítězky minulých ročníků na LET Francouzka Gwladys Noceraová a Becky Brewertonová z Walesu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články