Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jessica Kordová vyhrála turnaj na Floridě, sestra Nelly byla třetí

Americká golfistka českého původu Jessica Kordová vyhrála turnaj v Lake Buena Vista na Floridě a připsala si šestý triumf na elitním okruhu LPGA. Druhá dcera bývalého tenisty Petra Kordy Nelly skončila třetí.

Obě sestry v závěrečném kole sváděly souboj s další americkou hráčkou Danielle Kangovou. Sedmadvacetiletá Jessica na patnácté jamce Kangovou dostihla, na dalších třech s ní udržela krok a vynutila si rozstřel.

V něm porazila Kangovou díky birdie hned na první jamce a zajistila si prémii 180 tisíc dolarů (3,8 milionu korun). Nelly Kordová zaostala o dvě rány.

"Úžasné. Byl to šrumec. Danielle hrála moc dobře a Nelly se povedla taky spousta birdie. Říkala jsem si: Bože, co se děje?" uvedla Jessica Kordová, která se dočkala dalšího titulu po téměř třech letech.

Velký krok k vítězství udělala v sobotu, kdy zahrála kolo na 60 ran a stala se teprve pátou golfistkou v historii LPGA, které se to povedlo.

S jedenácti ranami pod par zaostala jen o dva údery za rekordem elitního okruhu, který v roce 2001 vytvořila švédská legenda Annika Sörenstamová.

"Byly to bláznivé dva dny. Včera jsem dala 60 a dostala se zpátky do hry poté, co jsem zakončila druhé kolo třemi bogey. Šílený týden," prohlásila vítězka Tournament of Champions.

Je nám líto, video expirovalo.
Kordová zazářila na floridském turnaji
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články