Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jamkové MS vyhrál Kuchar

Marana (USA) - Mistrem světa ve hře na jamky se stal poprvé v kariéře americký golfista Matt Kuchar. Čtyřiatřicetiletý hráč ve finále šampionátu v arizonské Maraně porazil obhájce titulu krajana Huntera Mahana 2/1. Za svůj pátý triumf na PGA Tour inkasoval Kuchar prémii 1,5 milionu dolarů a posunul se z 23. místa světového žebříčku na osmou příčku.

Davis Love III s Mattem Kucharem
zdroj: Getty Images

"Je to neuvěřitelný pocit, být první po šesti zápasech v soutěži, kde startovalo nejlepších 64 hráčů na světě," radoval se Kuchar, který po loňském triumfu na Players Championship získal další cenné vítězství.

Mahanovi oplatil loňské vyřazení ve čtvrtfinále a překazil mu šanci napodobit Tigera Woodse, který jako jediný v historii dokázal jamkový šampionát vyhrát dvakrát po sobě v letech 2003 a 2004.

Dva Američané se utkali ve finále po pěti letech. Kuchar si vypracoval na úvodních devíti jamkách náskok, ale Mahan začal stahovat. Rozhodla 17. čtyřparová jamka, na které obhájce prvenství potřeboval čtyři rány, aby se dostal na greene.

V souboji o třetí místo zvítězil v neděli Australan Jason Day nad Angličanem Ianem Poulterem. Hned v prvním kole soutěže dotované částkou 8,75 milionu dolarů vypadli velcí favorité - světová jednička Rory McIlroy ze Severního Irska i dvojka Woods.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články