Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

I Welsch si v Berouně zahrál golf, aby pomohl nadaci Pink Bubble

Turnaj podporující nadaci Pink Bubble, která už deset let pomáhá v péči pro náctileté a mladé onkologické pacienty, se hrál v Berouně. Výtěžek peněz z turnaje půjde do nemocnice v pražském Motole.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadace pomáhá mladým onkologickým pacientům na golfu

Nadaci založila Martina Šmuková a své důvody vysvětlila hned na turnaji. "Ti náctiletí už vědí přesně, o co jde, a už si to musejí prožít sami. A je pro ně hrozně důležité, aby si našli vrstevníky, kteří to onemocnění už mají za sebou. Takže pořádáme pobyty, na nichž se potkávají a svoje zkušenosti tam nenásilně sdílejí," vysvětluje zakladatelka nadace, jakým způsobem pomáhají.

Turnaje se zúčastnil i bývalý profesionální basketbalista, který hrál i ve slavné zámořské NBA, Jiří Welsch. "Takovýchhle akcí není nikdy dost. Všichni jsme stále motivovaní hnát se za výsledkem a být úspěšní. Ale někdy je dobře se zastavit a vnímat lidi, kteří nejsou v takových privilegovaných pozicích a potřebují pomoc," vysvětlil svoji motivaci k účasti v turnaji.

A kam půjde výtěžek z turnaje? "Nyní rekonstruujeme hřiště a terapeutickou zahradu ve fakultní nemocnici v Praze-Motole, takže peníze půjdou tam," vysvětlila Šmuková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články