Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hřiště, které nedovolí chvíli nepozornosti. Startuje golfové US Open

Chambers Bay (USA) - První dva golfisté světového žebříčku, jednička Rory McIlroy ze Severního Irska a dvojka Jordan Spieth z USA, jsou favority US Open. Klidně ale mohou skončit v poli poražených. Záležet bude, jak zvládnou na druhém majoru sezony tradičně těžké hřiště. Tentokrát se od čtvrtku do neděle hraje na linksu v Chambers Bay v severozápadním cípu Spojených států amerických. Přímé přenosy vysílá náš web – ve čtvrtek a pátek od 22:00, v sobotu od 21:00, v neděli od 22:45. Přenosy vysílá i ČT sport.

Rory McIlroy
zdroj: Getty Images autor: Scott Halleran

Mezi kandidáty na titul patří loňský vítěz turnaje z Pinehurstu Němec Martin Kaymer, Američané Bubba Watson a Rickie Fowler, odepisovat se nemůže čtrnáctinásobný vítěz majorů Tiger Woods a kariérní golfový grandslam by rád zkompletoval čerstvý pětačtyřicátník Phil Mickelson.

Rozhodujícím faktorem bude hřiště s širokými fairwayemi, s jediným stromem a s rozlehlými, ale členitými greeny. Zajímavostí je, že třeba hned první jamka bude během turnaje čtyřparem i pětiparem. "Je to klasický links, skoro jako na British Open, jen je tady tepleji," řekl McIlroy a Mickelson souhlasil. "Rozhodující bude krátká hra. Bude potřeba být přesný, odvážný a sebevědomý."

Podle McIlroye hřiště může udělat ve výsledcích mezi hráči velký rozdíl. "Na chvilku vypadnete z rytmu a trest přijde větší než jinde, ale na druhou stranu ocení ty, kteří budou trefovat dobré rány, budou si věřit a hrát odvážně," řekl McIlroy.

Určitou výhodu může mít Spieth. Držitel zeleného saka za letošní Masters má nosiče holí, který v Chambers Bay pracoval. Od bývalého učitele Michaela Grellera očekává rady, jak se s hřištěm co nejlépe vypořádat. "Snad to pomůže v důležitých chvílích," doufal Spieth a ukázal svoje sebevědomí. "Vyhrát v jednom roce grandslam může jenom ten, kdo vyhrál první major sezony a tuhle šanci mám letos já."

Už dlouho touží po titulu z US Open Mickelson. Šestkrát skončil těsně pod vrcholem, naposledy byl druhý předloni. "Rád bych jednou získal kariérní grandslam. Mám rád výzvy a starý se rozhodně necítím," řekl vítěz pěti majorů. V případě úspěchu by se stal šestým golfistou, kterému se to povedlo. Zatím to dokázali jen Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus s Woodsem z USA a Jihoafričan Gary Player.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články