Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráči s mikrofonem a přísná hygiena. PGA startuje v Texasu i se světovou špičkou

Golfová PGA Tour je zpět. Po tříměsíční koronavirové pauze se opět rozjede v Texasu. Na turnaji Charles Schwab Challenge budou chybět Tiger Woods a fanoušci, ale jinak se ve Fort Worthu sešla světová špička.

Rory McIlroy
zdroj: Gettyimages

Světový golf se naposledy hrál v polovině března, kdy se kvůli šíření nemoci covid-19 nedohrál Players Championship. Nyní se sezona znovu rozbíhá a na startovní listině je pětice nejlepších hráčů světového žebříčku Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka, Justin Thomas i Dustin Johnson.

"Je skvělé, že zase hrajeme. Už mi chyběl všechen ten turnajový cvrkot. Budu hrát co nejvíc akcí, abych měl šanci vyhrávat a udržet se v čele žebříčku," uvedl McIlroy.

Hrát se bude jako třeba fotbalové soutěže v Evropě bez fanoušků. "Atmosféra bude jiná, ale za poslední tři měsíce je všechno jinak, než bývalo," řekl Thomas.

Hráče čekají přísná bezpečnostní a hygienická opatření. Měření teploty bude stejně důležité jako zapisování výsledků. Jelikož je turnaj ostře sledovaný, televize nasadí prostředky, jako by se hrál major. Někteří z golfistů souhlasili a připnou si na sebe mikrofon.

Mimo jiné by se měl dodržovat odstup necelých dvou metrů, golfově řečeno na vzdálenost dvou holí. "Možná v tom budeme občas chybovat, protože máme zažité jiné chování. Třeba si plácneme, tak nás omluvte," žádal Rahm.

Po všechna čtyři kola budou hráči v 8:46 držet minutu ticha na podporu boje proti rasismu a sociálním nerovnostem. PGA Tour tak rozhodla v reakci na smrt černocha George Floyda při neadekvátním policejním zákroku.

PGA Tour by pak měla pokračovat každý týden. Zpočátku je v plánu, že hráče budou z turnaje na turnaj dopravovat charterová letadla, ubytováni budou vždy společně s caddiemi a rozhodčími v jednom či dvou hotelích. Fanoušci budou moci elitní golfisty poprvé sledovat přímo na hřišti na Memorialu v Dublinu od 13. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články