Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hinnerová bere golfový turnaj v Dýšině jako vrchol sezony

Dýšina - Již v pátek začíná na golfovém hřišti v Dýšině u Plzně turnaj série Ladies European Tour. Kromě Kláry Spilkové, nejlepší české hráčky současnosti, se ho zúčastní i další Češky. Mezi nimi je i Lucie Hinnerová, která si start zajistila v kvalifikaci a tento víkend je pro ni vrcholem sezony. Organizátoři věří, že právě toto hřiště by díky své technické náročnosti mělo domácím hráčkám nahrávat.

Golfová Ladies European Tour
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

"Se svým trenérem jsem si tento turnaj stanovila jako cíl sezony, chtěla jsem dostat buď sponzorskou kartu, nebo projít kvalifikací. Uzpůsobila jsem tomu tréninkový plán a udělala jsem vše pro to, aby to tento víkend bylo co nejlepší," říká mladá česká golfistka.

Turnaj se po dvou letech přesouvá na západ Čech, a to jak z ekonomických, tak hráčských důvodů. "Hřiště je technicky náročnější a mělo by smazávat rozdíly v délce švihu i ran. Patří k nejkratším a nejtechničtějším u nás, to znamená, že naše hráčky se znalostí hřiště by měly mít velkou výhodu," uvedl ve Studiu 6 promotér turnaje Robert Klotz.

Výhoda by to měla být i pro Hinnerovou, která dle vlastních slov patří ke středně dlouhým hráčkám a podoba dýšinského hřiště by jí tak měla nahrávat. "Tím, že hřiště je kratší, se smaže náskok mých soupeřek. Takovéto technické hřiště se také musí dobře znát," uvedla. Konkurence však bude velice silná.

Robert Klotz, promotér turnaje:

"Myslíme si, že startovní pole je asi to nejlepší, co se kdy v golfu objevilo v České republice na profesionální úrovni."

Turnaj se uskuteční od 9. do 11. srpna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články