Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hartö vyhrál na Kunětické Hoře, Lieser byl třiatřicátý

Kunětická Hora (Pardubicko) - Dán Andreas Hartö vyhrál na Kunětické Hoře premiérový ročník golfového turnaje D+D Real Czech Challenge Open, zařazeného do druhé evropské ligy. O historický zápis se postarali domácí hráči, čtyři prošli cutem a nejlépe z nich skončil Ondřej Lieser na děleném 33. místě.

Martin Příhoda útočil na elitní dvacítku, ale v neděli zahrál dvě rány nad par a klesl na konečné dělené 42. místo. Závěr nevyšel ani dalším dvěma českým hráčům - Filip Mrůzek proto obsadil až 58. příčku a Rudolf Nechanický byl šedesátý.

Hartö se dostal na první místo po druhém kole. Turnaj vyhrál díky 24 ranám pod par s náskokem tří ran před krajanem Joachimem Hansenem a z dotace 160 tisíc eur získal 25 600. Třetí skončil Garry Houston z Walesu.

Nejlepší z Čechů si vystoupení na turnaji pochvaloval

Lieser startoval poprvé jako profesionál, hned prošel na turnaj kategorie Challenge Tour cutem a 33. místo je pro něj úspěch. "Byl to povedený turnaj. Strašně jsem si to celou dobu užíval," řekl webu golfee Lieser, kterého čeká stejně jako další tři české hráče ještě v listopadu druhá fáze tříkolové kvalifikace o elitní European Tour.

Příhoda začal finále výborně, po třech jamkách byl dvě rány pod parem, ale mezi jamkami devět až dvanáct zahrál čtyři bogey v řadě a se skóre -6 skončil v páté desítce. "Po těch čtyřech bogey jsem už nedokázal uhrát nic. Ale neodevzdal jsem to, bojoval jsem pořád o co nejlepší výsledek. Dohrál jsem všechny jamky v paru, ale zbylé pary nebyly vůbec jednoduché. Byl to boj," řekl Příhoda.

Hartö se dostal na první místo po druhém kole. Turnaj vyhrál díky 24 ranám pod par s náskokem tří úderů před krajanem Joachimem Hansenem a z dotace 160 tisíc eur získal 25 600. Třetí skončil Garry Houston z Walesu.

Challenge Tour na Kunětické Hoře byl letos nejvýznamnější domácí mužskou akcí, protože turnaj nejvyšší kategorie European Tour v Čeladné byl kvůli nedostatku peněz zrušen. V současnosti se jedná o jeho obnovení v roce 2013.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články