Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Golfový turnaj žen LET míří do Plzně a bude v srpnu

Dýšina (Plzeňsko) - Dvě zásadní změny čekají českou zastávku ženského profesionálního golfového turnaje okruhu LET. Od Prahy se přestěhuje k Plzni na hřiště Golf Park Plzeň-Dýšina a místo v červnu se bude hrát pod názvem Pilsen Golf Masters od 8. do 11. srpna s dotací 250 tisíc eur. Organizátoři tím chtějí hlavně přilákat hvězdy světového golfu. Týden před turnajem se koná ženský major British Open a po něm týmový Solheim Cup.

"Špička bude v té době v Evropě a chceme k nám přivést některou z hvězd z Japonska, Číny, z Koreje. Tento termín je pro nás výrazně lepší, budeme se ho snažit zafixovat natrvalo," řekl promotér turnaje Robert Klotz.

Teoreticky by mohla přijet třeba Jessica Kordová, dcera tenisty Petra Kordy, nebo Němka s českými kořeny Sandra Galová. "Samozřejmě je mezi těmi, které chceme oslovit," řekl Klotz. Aby se zvýšila šance přivést elitní hráčky, které by startovaly na Solheim Cupu, ženské obdobě Ryder Cupu, možná se bude hrát od čtvrtka do soboty. "To se rozhodne podle toho, jak hráčky budou chtít u nás hrát," doplnil Klotz.

Úvodní dva ročníky turnaje se jako Prague Golf Masters uskutečnily kousek za Prahou u Vysokého Újezdu. Na tamním hřišti Albatross předloni vyhrála Francouzka Jade Schaefferová a letos se radovala Angličanka Mellisa Reidová. "Hlavní důvodem přechodu z Albatrossu do Plzně je, že jsme se v Praze dostali na vrchol a chceme jít dál," řekl Klotz. "Albatross je super hřiště, ale neumožní nám tam větší zábavu pro lidi. S majitelem jsme se rozešli v dobrém. Chceme ale budovat další vrchol a ukázat, že nejen jedno hřiště v Česku je kvalitní," uvedl.

Hřiště v Plzni - horní část průměru okruhu LET

Plzeňské hřiště sice podle něho nedosahuje kvalit Albatrossu, ale už ho viděli a schválili i zástupci okruhu LET. "Řekli nám, že jsme v horní části průměru toho, co se hraje na LET. Hřiště prošlo s drobnými úpravami tříparových odpališť," řekl Klotz.

Pořadatelé doufají, že dostanou pro domácí hráčky více míst do startovního pole, které by mělo čítat 126 golfistek. "Je to pro ně prakticky rovněž jedna z kvalifikací na olympijské hry v Riu, na které se golf v roce 2016 vrátí," řekl Klotz.

Zábava i pro negolfisty

Pořadatelé turnaje se snaží změnit celkovou koncepci akce. Doufají v nárůst počtu diváků, kterých letos na Albatross během čtyř dnů přišlo devět tisíc. "Chceme z turnaje udělat zábavu pro všechny a přivést víc negolfistů," plánoval Klotz. Pro diváky bude vstup na hřiště mezi jamkami 17 a 18, na které by mohli vystupovat ze speciálního vlaku, o němž se jedná. Na hřišti bude probíhat akademie pro děti a mládež, plánuje se gastrofestival i rockový koncert na Spilce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články