Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Golfový turnaj série European Tour se vrátí do Čech

Praha - Po tříleté pauze se do Česka vrátí elitní golfový turnaj nejvyšší evropské série. Podnik pod názvem Czech Masters 2014 se uskuteční v termínu od 21. do 24. srpna v Praze na hřišti Albatross Golf Resort. Smlouva s European Tour je podepsána na pět let. "Nebudeme hrát kvalifikaci, proto není turnaj s příznakem 'Open'," hlásí organizační vedení a potvrdilo i další díly Czech Challenge Tour na Kunětické Hoře.

"Máme z toho obrovskou radost," netajil na Petr Dědek, předseda představenstva společnosti Relmost, která je promotérem akce. Hrát se bude o milion eur. "Celkový rozpočet akce předpokládáme okolo 75 milionů korun," uvedl Dědek.

Nejvyšší evropská série se do tuzemska vrátí po třech letech. Tři ročníky European Tour se od roku 2009 uskutečnily na Čeladné, ale loni už byl termín kvůli nedostatku financí zrušen a letos nebyl vypsán. Nejvýznamnějším turnajem tak byl Challenge Tour.

"Dva ročníky European Challenge Tour na Kunětické hoře, které tady proběhly, měly velký vliv na to, že se sem vrací profesionální golf v podobě European Tour," uvedl ředitel mezinárodních vztahů European Tour Ben Cowen.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Česka se vrátí golfový turnaj série European Tour

Dědek počítá s plným startovním polem 156 hráčů a věří, že se mu do metropole podaří zlákat i některá hvězdná jména. "Úspěšnost turnaje závisí na úrovni hráčů. Chceme oslovit hráče jako Bernharda Langera, Petera Hansona, Olivera Fishera, ale také Miguela Ángela Jiméneze, který má k České republice kladný vztah, zkusíme sem dostat i někoho z Ameriky, třeba Johna Dalyho," vypočítal Dědek.

Turnaje se zúčastní i osmička českých hráčů. "Jména je ale zatím předčasné zmiňovat," uvedl Dědek a dodal: "Pozvánky pro české hráče rozdá společnost Relmost."

Cíl: Vysoká návštěvnost a živé vysílání

Pořadatelé počítají s návštěvností okolo 20 tisíc diváků. "Bude hodně záležet i na počasí, ale my uděláme vše pro to, aby si to lidé užili," řekl Dědek s tím, že fanoušci golfu budou moct turnaj sledovat i v televizních přenosech. Počítá se s minimálně čtyřmi hodinami živého vysílání denně.

Organizátoři zároveň ujistili, že návrat European Trophy neznamená konec série Challenge Tour v Čechách. "Stala se pevnou součástí kalendáře a je to další šance pro české hráče získat zkušenosti," uvedl Dědek s tím, že Czech Challenge má od roku 2014 pětiletý kontrakt.

Příští rok se bude hrát opět na Kunětické hoře. Turnaj na začátku června bude mít navýšené prize money  hrát se bude o 165 tisíc eur, tedy ještě o pět tisíc více než letos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články