Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Golfový Solheim Cup pro Evropu, v Ohiu vyhrály Evropanky nad USA

Titul v Solheim Cupu obhájily evropské golfistky. Výběr starého kontinentu zvítězil v 17. ročníku utkání golfových ženských týmů v americkém Ohiu 15:13.

Leona Maguire z týmu Evropy na Solheim Cupu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Brian Spurlock

"Bylo to úžasné týmové dílo," radovala se evropská kapitánka Catriona Matthewová, jejíž svěřenkyně vedly od prvního ze tří soutěžích dnů. Po úvodních čtyřhrách měly náskok tří bodů, po druhém dni a dalších čtyřhrách dvou a v závěrečných dvouhrách vedení udržely.

Čtrnáctý bod, který už by Evropě stačil k obhajobě, zaznamenala Finka Matilda Castrenová výhrou nad Lizette Salasovou. "Těžko se radost popisuje slovy. Ještě teď se třesu a jsem plná emocí," řekla Castrenová, letos vítězka turnajů na LPGA i evropské sérii LET.

Hrdinkou se stala premiantka v Solheim Cupu Leona Maguireová. Irka ani jednou neprohrála a ve dvouhrách jasně porazila Jennifer Kupchovou. Celkem se podílela na 4,5 bodu a stala se teprve třetí hráčkou historie soutěže, která získala v jednom ročníku čtyři a více bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropské golfistky porazily v Ohiu tým USA

"Miluju týmový golf a nemohla jsem si přát lepší solheimcupovou premiéru. Měla jsem skvělé parťačky, které mě uklidnily a dodaly sebevědomí do dvouhry," řekla Maguireová.

Američanky byly v čele se světovou jedničkou Nelly Kordovou vzhledem k postavení v žebříčku favoritkami. Navíc měly v Inverness Clubu v zádech domácí publikum, snažily se diváky vyburcovat k ještě hlasitější podpoře, ale nakonec prohrály stejně jako předloni v Gleneagles.

Evropanky zvítězily dvakrát za sebou jako v letech 2011 a 2013 a o hattrick se pokusí v roce 2023 ve Španělsku. V celkovém součtu snížily náskok Američanek na 7:10.

Na ženy zkusí navázat i evropští golfisté. Na souboj s USA ve 43. ročníku Ryder Cupu mělo dojít už loni, ale kvůli koronaviru se uskuteční ve Whistling Straits nyní 24. až 26. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články