Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Golfový Ryder Cup se bude nejspíš hrát až příští rok

Golfový Ryder Cup byl kvůli pandemii koronaviru odložen na příští rok. Duel mezi evropskými a americkými hráči se měl na hřišti Whistling Straits v americkém Wisconsinu uskutečnit na konci září. V roce 2021 se bude hrát v podobném období, od 24. do 26. září.

Američtí golfisté na Ryder Cupu
zdroj: Reuters autor: USA Today Sports

Za poslední dvě desetiletí byl Ryder Cup odložen už podruhé. Poprvé se přesunul z tradičních lichých let do sudých v roce 2001 po teroristických útocích z 11. září.

Podle pořadatelů není možné zaručit, že by se turnaje ve Wisconsinu mohli zúčastnit diváci. "Fanoušci, kteří podporují americký i evropský tým, jsou tím, co dělá z Ryder Cupu tak jedinečnou a podmanivou akci. Hrát bez nich nebyla reálná možnost," uvedl výkonný ředitel americké PGA Seth Waugh.

Stejný osud stihl rovněž nejbližší ročník Prezidentského poháru, v němž se golfisté z USA utkávají s mezinárodním výběrem bez Evropanů. Turnaj uvolnil v kalendáři místo Ryder Cupu a v Quail Hollow v Severní Karolíně se odehraje až v září 2022. O rok se poté posune i další Ryder Cup, který měl za dva roky hostit Řím.

Pro odložení letošního ročníku Ryder Cupu se už dříve vyslovili někteří přední golfisté. Angličan Paul Casey to vysvětlil nabitou termínovou listinou, prvnímu muži světového žebříčku Rorymu McIlroyovi se zase nelíbila myšlenka na odehrání prestižního duelu bez fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články