Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Golfové US Open ovládli Evropané, pohár si odnesl McDowell

Pebble Beach - Golfové US Open má po čtyřiceti letech evropského šampiona. Čtyřdenním bojům na hřišti Pebble Beach dominoval třicetiletý Graeme McDowell ze Severního Irska jenž zvítězil před Francouzem Gregory Havretem, prosadil se také Alex Čejka, jenž skončil na děleném osmém místě. Největší favorité marně finišovali - Tiger Woods si udržel prvenství ve světovém žebříčku, neboť skončil na děleném čtvrtém místě jako jeho největší konkurent Phil Mickelson.

"Udělal jsem tři mentální chyby. To mě stálo šanci na vítězství. Ze své hry jsem měl ale dobrý pocit," uvedl Woods.

Americký golfový šampionát ovládli i další neevropští hráči, neboť na bronzové příčce figuruje Jihoafričan Ernie Els, vedle Čejky se na osmém místě umístil také další německý hráč Martin Kaymer.

Graeme McDowell:

"Nemohu uvěřit, že tu teď stojím s touhle trofejí. Je to splněný sen. Kariéra golfisty se hodnotí podle vyhraných turnajů major, takže moje kariéra dnes začíná."

Vítěze McDowella překvapilo, že na druhém místě skončil o jedinou ránu Havret. "Gregory je skvělý hráč, ale bylo to pro mě překvapení. Když za sebou máte hráče jako Woods, Mickelson či Els, tak nečekáte, že vás bude prohánět právě Gregory," řekl McDowell, který se posune ve světovém žebříčku z 37. na 13. pozici.

V závěrečném dnu se příliš nedařilo golfistům zahrávat jamky pod par, o to více zazářil Shaun Micheel, který šestou jamku o délce 523 yardů zahrál na dvě rány a postaral se o teprve druhý albatros (tři údery pod par) v historii US Open. Jednačtyřicetiletý Američan trefil jamku trojkou železem z 239 yardů. "Jsem ale trochu zklamaný, protože jsem to neviděl," žertoval překvapivý vítěz turnaje major PGA Championship z roku 2003.

Tiger Woods na US Open
zdroj: ČTK/AP autor: Charlie Riedel
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články