Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Golfové profesionály čeká v Berouně čtyřkolový turnaj

Praha - Podruhé s dotací 600 tisíc korun i s možností vyhrát za eso tatrovku se uskuteční golfový turnaj WGM Beroun Czech Open 2015. Poprvé bude zařazen do série Czech PGA Tour a na hřišti v Berouně se od 3. do 6. září jako jediný z podniků českého profesionálního okruhu odehraje na čtyři kola. Turnaj je vypsán až pro 120 mužů, a to pro profesionály. Přihlásit se mohou také amatéři s handicapem nižším než deset a starší šestnácti let.

Golf
zdroj: ISIFA/Thinkstock autor: Ingram Publishing

Loňský ročník vyhrál Martin Příhoda, pozdější celkový vítěz domácí profesionální série, ale to se mu ještě body z Berouna do hodnocení nepočítaly. "Zařazení do Czech PGA Tour je krokem v budování tradice a významu turnaje," řekl majitel pořádající společnosti Pavel Suchánek.

Organizátoři nemají touhu zařadit časem turnaj do evropských sérií European Tour či Challenge Tour. "Tak vysoko nemyslíme, ale chlapi mají mít velké cíle, takže chceme, aby byl ve střední Evropě renomovaný, zajímal v prvé řadě českou špičku a hlásilo se tolik lidí, že amatéři budou muset hrát v kvalifikaci," řekl Suchánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Patronem golfového turnaje v Berouně je Hašek

Ambasadorem turnaje je bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který je sedmým rokem členem berounského klubu. "Moje kvality nejsou takové, abych mohl hrát turnaj, ale těším se na Pro-Am," řekl olympijský vítěz z Nagana. S golfem začal v Americe, když chytal v Buffalu za Sabres. "Zajímavostí je, že rány hraju zleva a patuju zprava," uvedl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Profesionální vítěz turnaje získá 200 tisíc korun a oblékne modré sako. Autor hole in one může odjet nákladním vozem Tatra, nebo získat stříbrný šperk. Na českém území mají profesionálové tři možnosti hrát turnaj na čtyři kola, ale jen v Berouně je pro většinu tuzemských hráčů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články