Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Golfové Czech Open vede Ind Kapur, Češi jsou za hranicí cutu

Čeladná - Indický golfista Šiv Kapur je v čele turnaje Czech Open. Náročné hřiště v Neladné s parem 72 obešel na 66 ran a nechal za sebou všechny největší favority turnaje včetně španělského veterána Miguela Ángela Jiméneze. Ten je v průběžném pořadí na 26. místě a zatím se mu příliš nedaří plnit cíl v boji o účast v říjnovém Ryder Cupu. Českým hráčům se v těžkých podmínkách přes znalost prostředí vůbec nedařilo. Nejlépe je na tom až na 70. místě Viktor Skalle, ačkoliv mu večer před startem pořadatelé oznámili, že má neregulérní hole, takže hraje se zbrusu novou sadou, kterou zakoupil přímo na hřišti.

"Stálo mě to nejméně pět ran," povzdychl si český profesionál. Výkonem 74 úderů je jednu ránu za předpokládaným cutem, kterým se kvalifikuje do víkendových bojů 65 hráčů a všichni další se stejným výsledkem jako poslední postupující.

O pozici domácí dvojky se v turnaji dělí Lukáš Tintěra a amatér Martin Příhoda, kteří hřiště obešli se třemi ranami nad par a stále mohou pomýšlet na to, že do třetího kola proniknou. Příhoda byl ještě po 16. jamce na současné hranici cutu. Překvapivě podprůměrné výkony podali nejlepší domácí profesionálové včetně Marka Nového (78 ran) a Ondřeje Lébla (80), Petr Skopový (89) skončil dokonce na předposledním 143. místě.

Diváci možná čekali více i od Jiméneze, který bojuje o nominaci pro Ryder Cup, ale jeho ztráta pěti ran na lídra není nepřekonatelná. A slavný Španěl slíbil na pátek mocný útok. "Dnes to byla hra trochu nahoru dolů, ale moje motivace zůstává stejná a budu se hodně koncentrovat, abych byl ještě lepší," řekl golfista, který čeladenské hřiště projektoval.

Od pátku by mělo přát golfistům počasí, neboť až do nedělného finále se očekává jasné slunečné počasí, které slibuje lepší výkony než dnes, kdy hráče sužoval vítr a místy déšť.

První kolo golfového Czech Open v Čeladné:

1. Kapur (Indie) 66,

2. Goya (Arg.) a Hanson (Švéd.) oba 67,

4. Bland (Ang.) a Guerrier (Fr.) oba 68,

...26. Jiménez (Šp.) 71.

Umístění českých hráčů: 70. Skalle 74, 87. Příhoda (am.) a Tintěra oba 75, 104. F. Mrůzek (am.) a Matuš oba 76, 118. Zíma a Schovánek oba 77, 126. Nový 78, 133. Lieser (am.) 79, 136. Lébl a Ryba (am.) oba 80, 139. Gál (am.) 81, 141. Štryncl 86, 142. Švarc (am.) 87, 143. P. Skopový 89, 144. Rudecký 93.

Czech Open v Čeladné
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články