Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Golfové Czech Open neozdobí Clarke ani Wood

Čeladná (Frýdecko-Místecko) - Startovní listina golfového turnaje Czech Open, který se uskuteční v tomto týdnu v severomoravské Čeladné, získává definitivní podobu. Na poslední chvíli svoji účast nepotvrdili ze známějších hráčů Britové Ross Fisher, Darren Clarke a Chris Wood. Největší hvězdy včetně Španěla Miguela Ángela Jiméneze už jsou v dějišti Czech Open a ve středu je čeká tradiční turnaj Pro-AM, v němž po boku špičkových golfistů startují rekreační hráči. Hlavní část turnaje začne ve čtvrtek ráno a přímé přenosy nabídne ČT4.

Turnaj v Čeladné se uskuteční podruhé, ale letos bude mít velký význam pro řadu hráčů, kteří si chtějí na poslední chvíli vybojovat účast v evropském výběru pro říjnový Ryder Cup.

Do soutěže s dotací dva miliony eur zasáhne i šestnáctka Čechů, jejichž největším cílem bude projít pátečním cutem do víkendových bojů. Skupinu domácích hráčů tvoří deset profesionálů: Robert Schovánek, Marek Nový, Viktor Skalle, Petr Skopový, Ondřej Lébl, Martin Rudecký, Lukáš Tintěra, Jiří Štryncl, Stanislav Matuš a Petr Zíma a šest amatérů: Petr Gál, Jakub Švarc, Martin Příhoda, Filip Mrůzek, Jan Ryba a Ondřej Lieser.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfisté začali v Čeladné s tréninkem

Dnes probíhaly první oficiální tréninky. "Jsou tady lepší hráči. Lepší výkony možná ani ne, protože hřiště je připraveno ještě těžší, než bylo minulý rok. Jsou vyšší roughy a rychlejší greeny," uvedl český profesionál Stanislav Matuš.

Někteří hráči absolvovali první trénink s většími či menšími problémy. Například Nový musel místo hledání ideálních pozic navštívit oficiálního lékaře, který by mu potvrdil léčbu náhlé virózy, aby neporušil pravidla o dopingu. "Už včera jsem se necítil dobře. Dnes ráno jsem měl horečku a musel jsem si vzít prášky, a teď čekám na potvrzení, které léky smím užívat. Uvidím, jak se budu cítit, ale doufám, že se do čtvrtka dám dohromady," řekl na oficiálním webu turnaje mladý profesionál.

Další hráče netrápí zdraví, ale jejich výzbroj. Testováním neprošly hole některých profesionálních hráčů. "Byl jsem překvapený, že moje hole neprošly. Ještěže můj 'kedík' tady má svoje hole, které jsou velmi podobné těm mým," oddychl si Štryncl.

Miguel Ángel Jiménez
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články