Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Golfové Czech Masters vyhrál Kieffer. Druhého Greena zklamal těsný předposlední putt

Golfové Czech Masters vyhrál Němec Maximilian Kieffer s výsledkem -16. O jediný úder za ním skončil na Albatrosu malajský golfista Gavin Green. V dramatické koncovce mohl na osmnáctce puttem srovnat, ale míček se těsně vysmekl z jamky a bylo z toho druhé místo. Turnaj měl jen tři kola, v sobotu přerušil program déšť.

Kieffer zopakoval 66 ran z pátku. Dvaatřicetiletý německý hráč vydělal vítězstvím přes sedm milionů korun. Hvězdný Angličan Ian Poulter předvedl své nejlepší kolo za 66 ran. Vítěz 12 turnajů nejvyššího evropského okruhu a tří soutěží PGA Tour se díky tomu posunul na 23. pozici.

Nejlepším z českých golfistů byl na děleném 51. místě amatér David Tomi s celkovým skóre -3. V závěrečném kole zahrál jednu ránu nad par a mírně si pohoršil. Ještě o jeden úder hůře na tom byl v neděli Aleš Kořínek, který obsadil dělenou 60. pozici. Třetím z Čechů byl amatér Matěj Bača ještě o dva stupně níže. Ani ten se ve finálovém kole nevešel pod par.

"První den byl fajn, ve druhém jsem nezvládl finiš. Včera jsem se těšil, že se to spraví, ale nezahráli jsme si… Mám z toho rozpačité pocity. Sice cut je hezký, ale je to nějaké 60. místo a na to se nikdo neptá," pokrčil rameny Kořínek.

"Dneska to bylo jen o puttování. Hra byla možná nejlepší ze všech kol, ale nechal jsem to na greenech. Jinak super, prošel jsem cutem, což asi málokdo čekal," shrnul své vystoupení Bača.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články