Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Golfová událost se blíží. Czech Masters láká na Angličana Poultera i domácí špičku

Jeden z vrcholů domácí golfové sezony se blíží. Na hřišti Albatross nedaleko Berouna proběhne už osmý ročník Czech Masters, tedy turnaje, který je součástí evropského golfového okruhu. Dorazí domácí špička i některé zahraniční hvězdy včetně Iana Poultera. Přímé přenosy z Czech Masters odvysílá 18. až 21. srpna ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Golfové Czech Masters

Turnaj Czech Masters letos navýšil rozpočet, aby mohl zůstat konkurenceschopný v rámci European Tour. "Odměna pro vítěze se blíží 300 tisícům euro, čemuž také odpovídá startovní pole," připomíná člen týmu organizátorů Pavel Poulíček. "Hlavní hvězdou bude Angličan Ian Poulter, bývalá světová dvojka a vítěz dvanácti evropských turnajů," dodal.

"Poulter tu bude poprvé, nikdy tady nehrál. Mluví se s ním nejen v souvislosti s golfem a jeho názory jsou hodně sledované. Nejvýše postaveným hráčem bude zase Belgičan Thomas Pieters, který náš turnaj vyhrál dvakrát. Samozřejmě tu máme také celou elitu českého profesionálního i amatérského golfu," popisuje Poulíček.

"Vždy doufáme, že se zlepší mladí hráči. I pro ně je turnaj připravovaný, aby získali zkušenosti. Nejčastějším hráčem, který prochází cutem, je ale Filip Mrůzek, který byl loni dvanáctý, což je historicky nejlepší umístění českého hráče na evropské Tour," dodává Poulíček. Turnaj Czech Masters proběhne mezi 18. a 21. srpnem 2022.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články