Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Golfová PGA Tour zvyšuje dotace turnajů aby se přiblížila LIV

Konkurence přiměla vedení golfové PGA Tour dotovat turnaje vyšší částkou. Komisionář Jay Monahan v Atlantě představil změny, kterými chce prestižní soutěž bojovat s konkurenčním seriálem LIV. Na 16 vybraných turnajích PGA včetně čtyř majorů se bude hrát o 20 milionů dolarů, čímž se dotace přiblíží LIV, kde se nejčastěji hraje o 25 milionů.

Ilustrační fotografie
zdroj: ČTK/AP/A Charlie Riedel

Hráči dosud museli absolvovat alespoň patnáct turnajů PGA ročně, nyní jich bude dvacet. Monahan zároveň naznačil, že golfisty, kteří přešli do série LIV, zpátky nevezme. "Zavázali se tam, mnozí na více let. Rozhodli se tak a my to respektujeme. Naši hráči se rozhodli jinak," prohlásil.

Série LIV je financovaná Saúdskou Arábií a golfistům nabízí štědré odměny a volnější kalendář. Z PGA Tour přetahuje hvězdy jako bývalé světové jedničky Phila Mickelsona, Dustina Johnsona či Brookse Koepku, na což dosud dominantní okruh reagoval jejich vyloučením.

PGA Tour sáhla ke změnám týden po schůzce elitních hráčů, které se zúčastnil také slavný Tiger Woods. I ten dostal velkolepou nabídku na přestup k LIV, ale odmítl ji. Podle šéfa nově vzniklé série Grega Normana měl vítěz patnácti majorů slíbeno 700 až 800 milionů dolarů (17 až 19 miliard korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články