Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Golfistka Spilková bude hrát evropský okruh jako profesionálka

Praha - Český golf bude mít v příští sezoně zastoupení na nejvyšším evropském okruhu. Šestnáctiletá Klára Spilková se rozhodla přijmout plnou hráčskou kartu na Ladies European Tour (LET), kterou si vybojovala v závěru minulého týdne. Kvůli tomu se vzdala amatérského statutu a přestoupila k profesionálům.

"Pro mě i pro mé nejbližší je to ten nejkrásnější dárek k Vánocům a k mým šestnáctým narozeninám, které jsem měla v průběhu kvalifikace o Ladies European Tour. Těším se na nadcházející sezonu mezi nejlepšími profesionálkami Evropy," uvedla Spilková, která šestnácté narozeniny oslavila teprve před týdnem.

Účast na LET si hráčka pražského Erpetu zajistila v neděli devátým místem na kvalifikační škole ve Španělsku, kam původně odjížděla s přáním pokračovat v amatérské kariéře i v případě úspěchu. Jenže vydařené vystoupení přesvědčilo zřejmě ji samotnou, rodiče i trenéra, aby se do boje s elitními profesionálními golfistkami pustila. Stejný krok učinila týden před ní o rok starší Jessica Kordová na americké sérii.

Rozhodnutí Spilkové zřejmě urychlil názor osobního kouče Pavla Niče. "Já mám v této věci jasno. Vrcholem v našem sportu je profesionální golf, amatérský je úplně na druhé koleji. Proto je třeba takovou příležitost brát jako výzvu a možnost se posunout zase o kus dál. Vždyť i na olympiádě v roce 2016 v Riu budou hrát jen profesionálové," uvedl pro Pga.cz Nič, který v minulosti vedl i první českou účastnici LET Zuzanu Mašínovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články