Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Golfistka Kousková získala cenu pro nejlepší hráčku série LETAS

Sára Kousková je nejlepší golfistkou ročníku druhé nejvyšší evropské soutěže LETAS. Třiadvacetiletá hráčka ovládla Order of Merit této tour jako první Češka v historii, také byla vyhlášena nejlepším nováčkem a je první ve finančním žebříčku. Díky letošním úspěchům má Kousková plnou hrací kartu pro příští sezonu Ladies European Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Kousková převzala cenu pro nejlepší golfistku druhé nejvyšší evropské série

Kousková přitom absolvovala pouze polovinu z dvaceti letošních turnajů Access Series. Nezúčastnila se tento týden ani závěrečného podniku u Zaragozy, jenž na jejím celkovém vítězství nemohl nic změnit. Následně obdržela na Zbraslavi ocenění za letošní úspěchy od české zástupkyně Ladies European Tour Kláry Kuchařové. "Bylo to ohromně milé a velmi osobní. Trochu mě mrzelo, že jsem nemohla být u pátečního předávání ve Španělsku, ale dnešní zážitek to vše ještě předčil. Byl to jeden z nejdojemnějších momentů v mém životě," uvedla v tiskové zprávě Kousková.

Po letošním vstupu mezi profesionálky vyhrála Kousková tři turnaje – v Málaze, Jönköpingu a švýcarském Puidoux, na dalších třech byla na stupních vítězů a pokaždé prošla cutem. "Plán letošních turnajů byl lehce fluidní, ale byli jsme s týmem připraveni na několik variant průběhu sezony. Volba cesty přes LETAS se ukázala být jako ta nejlepší, i když to nebylo zrovna lehké rozhodování. To, že vše dopadlo ziskem karty a výhrou v Order of Merit, ač se to v červnu mohlo zdát spíš jako sen, je ohromná odměna," řekla.

Ve světovém žebříčku je Kousková aktuálně na 260. místě, přičemž na konci května při přestupu k profesionálkám byla v osmé stovce. Nyní je českou dvojkou za Klárou Spilkovou a současná pozice by jim oběma zajistila start na olympijském turnaji v Paříži. "Samozřejmě skok na žebříčku je to obrovský. Amatérské turnaje se do světového žebříčku nepočítaly, takže jsem reálně začala sbírat body až od června. A moc mě těší, že se nám daří plnit plán i směrem k olympijským hrám v Paříži. Ty jsou velkým snem a motivací," uvedla Kousková.

Dlouholetá česká amatérská jednička ještě letos s golfem nekončí. Byla pozvána na Australian Open a ve hře jsou pozvánky na turnaj Aramco Series v Džiddě a na finále Ladies European Tour ve Španělsku. "Ještě nechci hodnotit celou sezonu, protože jsme se rozhodli si ji trochu prodloužit. Jsem šťastná, že budu moct závěr roku strávit na hřišti a zahrát si s nejlepšími golfistkami světa. Věřím, že se mi povede na turnajích přetavit to, co zatím fungovalo celou sezonu – tedy konzistentní hra z týčka a v poli. Když se k tomu přidá i puttování, tak věřím, že mohu být úspěšná i mezi nimi," řekla Kousková.

Ačkoli ještě nemá přesně stanovené cíle pro příští rok, v hrubých obrysech má o působení mezi evropskou elitou jasno. "Určitě bych se chtěla pohybovat v TOP 25 žebříčku LET a prorazit na jednom z majorů," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články