Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Golfistka Kousková začala v Číně skvěle, po prvním kole je druhá

Jediná česká golfistka, která se účastní turnaje Ladies European Tour v čínském Šen-čenu, rozhodně není jen do počtu. Sára Kousková se po úvodním kole dělí o druhé místo mezi 84 hráčkami. Hřiště Mission Hills obešla se šesti ranami pod par a ztrácí jedinou ránu na Francouzku Céline Boutierovou, dvanáctou hráčku světového žebříčku. Skóre -6 mají s Kouskovou další dvě soupeřky.

Sára Kousková
zdroj: USA TODAY Sports autor: Joe Camporeale

Pětadvacetiletá Kousková před dvěma týdny vybojovala životní třetí příčku na okruhu LET v Alicante a formu ze Španělska si přivezla na asijské turné. V první devítce zapsala tři birdie, ve druhé čtyři a jedno bogey.

"Měla jsem jen dva slabší momenty. Jedno bogey, kdy jsem chtěla být podvědomě trošku agresivnější při ráně z týčka a bohužel jsem zahrála do bunkeru. Míček se mi tak zavrtal do písku, že jsem potřebovala ještě jednu ránu, abych se dostala na green," uvedla Kousková v nahrávce pro média. "Druhý přišel na mojí třinácté jamce, kdy jsem zatáhla drive doleva," dodala.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Golfistka Kousková je v Číně po 1. kole druhá

Těsně tak česká jednička podle umístění v žebříčku zaostává za Boutierovou, jež bude o víkendu útočit na šestý titul z akcí LET, vedle toho má i šest prvenství na elitní LPGA Tour.

Turnaj v Šen Čenu je zároveň součástí Aramco Team Series, Kousková je společně se Španělkou Martou Martínovou a Rakušankou Christine Wolfovou po prvním ze tří dnů ve vedení. Ostatní tradiční české účastnice v Číně nestartují kvůli zdravotním problémům. Sezonu už ukončily Klára Davidson Spilková i Jana Melichová a fit není ani Kristýna Napoleaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články