Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Golfistka Kordová útočí na svůj první titul v kategorii major, Spilková neprošla cutem

Golfistka Nelly Kordová se i po třetím kole udržela v čele KPMG Women's PGA Championship a může získat první titul z turnaje kategorie major. Dvaadvacetiletá dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy reprezentující USA má skóre 15 ran pod par a dělí se o první místo s další Američankou Lizette Salasovou. Na turnaji Ladies European Tour v Berouně se z vítězství radovala Thajka Thitikulová, nejlepší z Češek byla amatérka Kousková.

Nelly Kordová
zdroj: ČTK/AP autor: John Bazemore

Kordová se Salasovou mají před trojicí soupeřek v pořadí za nimi náskok už pěti ran. Přesto není jisté, že se o titulu rozhodne mezi nimi dvěma. "Kdokoli za námi může přijít a zahrát nízké skóre. V tom je krása golfu, nikdy nevíte, co se může stát," uvedla Kordová po třetím kole.

Se Salasovou během něj držela krok a už na prvních pěti jamkách dokázala zahrát 3 rány pod par. Čtvrté birdie zahrála na třinácté jamce, jinak se držela na par.

"Lizette hrála některé hodně dobré míčky, a tak jsem si řekla, že musím hrát tak, abych se jí co nejvíc přiblížila," řekla Kordová. "Když se v hlavě nastavíte tak, že se navzájem budete hecovat, je to zábava, ale také nervydrásající. Rozhodně vám to rozproudí adrenalin." 

Americká rodačka s českými kořeny potvrzuje výkonem v John's Creek výbornou formu. Před týdnem vyhrála turnaj v Grand Rapids a letos jako první hráčka na LPGA Tour získala druhý titul. Celkově jich má z elitní série už pět. Na majoru byla dosud nejlépe druhá na loňském turnaji ANA Inspiration.

Česká golfistka Klára Spilková neprošla na akci v Johns Creeku s dotací 4,3 milionu dolarů cutem.

Thajka Thitikulová triumfovala na turnaji v Berouně

Třetí ročník Tipsport Czech Ladies Open v Berouně ovládla osmnáctiletá Atthaya Thitikulová, a to díky skvělému finálovému kolu. Po birdie na poslední jamce slavila už třetí titul na vrcholné evropské sérii. "Je to úchvatné. V poslední době jsem byla párkrát blízko a jsem ráda, že jsem to dokázala prolomit. Klíčem je trpělivost a víra ve vlastní hru," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfistka Kousková skončila v Berouně na děleném 17. místě

Amatérka Sára Kousková na turnaji skončila jako nejlepší z českých golfistek na děleném 17. místě. Jako první Češka začátkem června vyhrála turnaj druhé nejvyšší evropské série LET Access na Konopišti. Nyní na okruhu LET v Berouně vylepšila své loňské dvacáté místo. Po třech kolech měla skóre -8. "Byl to skvělý turnaj," zhodnotila v přímém přenosu televize O2.

Za vzestupem Kouskové stojí podle samotné hráčky zlepšená psychika. "Na té jsem pracovala přes zimu i v průběhu roku. Tam je zásadní posun a jsem za to vděčná. Tam jsem ztrácela nejvíc," řekla jednadvacetiletá hráčka, která začne v srpnu bojovat o kartu na okruh LPGA.

Výsledky golfového turnaje Ladies European Tour v Berouně

Golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open evropského okruhu Ladies European Tour v Berouně (par 72, dotace 200.000 eur):

1. Thitikulová (Thaj.) 201 (68+68+65), 2. Iturriozová (Šp.) 202 (66+68+68), 3. Harmová (Něm.) 203 (69+66+68), 4. Frankishová (Angl.) 204 (69+67+68) a Dagarová (Indie) 204 (70+68+66), 6. Nuutinenová (Fin.) 205 (70+71+64) a Babniková (Slovin.) 205 (68+70+67), ...17. am. Kousková 208 (70+69+69), 33. am. T. Koželuhová 212 (71+71+70), 47. Napoleaová 214 (70+71+73), 51. am. Melichová 215 (72+72+71).


Zdroj
ČTK, kpmgwomenspgachampionship.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články