Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Golfisté si velkou pauzu nedopřáli a už startují novou sezonu

Praha - Golfoví příznivci sotva stačili strávit dramatický závěr sezony, ve které se až do posledního turnaje bojovalo o čelo světového žebříčku, a už ve čtvrtek se mohou těšit na úvodní turnaj nového ročníku European Tour v Jihoafrické republice. Nadcházející evropská sezona bude skutečně dlouhá, protože skončí až 12. prosince příštího roku finálovým turnajem v Dubaji. Neobvyklý start v předchozím roce se koná zřejmě naposledy, sezona 2012 už má kopírovat kalendářní rok. Americká série PGA Tour začne 6. ledna na Havaji soutěží určenou výhradně pro vítěze letošních turnajů.

Začátek obstarají tradičně čtyři turnaje na jihu Afriky. Tento týden se bude hrát Alfred Dunhill Championship, kterého se zúčastní i český rodák s německým pasem Alex Čejka, jenž plánuje více startů v evropské sérii. Z africké mise se golfisté přesunou do Perského zálivu, hrát se bude v Emirátech, Kataru a nově také Bahrajnu. Na starý kontinent se vrátí až v březnu premiérovým turnajem na Sicílii. V kalendáři nechybí znovu ani Czech Open, který se bude hrát v Čeladné od 18. do 21. srpna.

Americká PGA Tour má větší prestiž, ale díky vzestupu řady evropských hráčů v tomto roce není už zdaleka tak dominantní, byť dotace turnajů jsou stále většinou vyšší. V roce 2011 série plánuje 49 turnajů včetně Asie a Austrálie. Vyvrcholením bude opět FedEx Cup, do kterého se bude započítávat včetně finálové soutěže 41 turnajů. Sezona skončí mimo Ameriku: Prezidentský pohár se bude hrát v Melbourne, Světový pohár dvojic v Číně.

Bohatý golfový program bude i v Česku

Vedle Czech Open v Čeladné uspořádá stejný promotér také ženský Prague Golf Masters, který bude součástí Ladies European Tour (8. až 11. září ve Zbraslavi). Čtvrté pokračování turnaje hráčů nad 50 let v rámci European Senior Tour na Roztěži poblíž Kutné Hory dosud nebylo potvrzeno.

Soubory ke stažení:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články