Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Golfista Thomas vyhrál v Memphisu a posunul se do čela světového žebříčku

Americký golfista Justin Thomas vyhrál St. Jude Invitational série PGA Tour a World Golf Championships a podruhé v kariéře je prvním hráčem světa. V Memphisu předvedl výkon třináct ran pod par.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfista Thomas vyhrál v Memphisu a je světovou jedničkou

Thomas zvítězil na hřišti TPC Southwind o tři rány před čtveřicí, kterou tvořili tři jeho krajané - obhájce titulu Brooks Koepka, Daniel Berger a Phil Mickelson a také Angličan Tom Lewis.

"Byl to těžký boj a hodně si výhry vážím, protože dřív mi útočit zezadu moc nešlo," řekl sedmadvacetiletý Thomas.

"Až na dvanáctku, na které jsem zahrál děsnou přihrávku, jsem trefoval míč perfektně. Na každé z prvních deseti jamek jsem mohl mít birdie, což zní fantasticky," uvedl Thomas po třináctém triumfu na PGA Tour.

Dlouho jej ohrožoval Koepka. Ještě čtyři jamky před koncem ztrácel jen ránu. Naděje ale definitivně ztratil na závěrečné osmnáctce drivem do vody. "Musel jsem hrát agresivně a takhle to dopadlo. Ale jinak jsem hrál solidně," řekl Koepka.

Thomas díky titulu sesadil z prvního místa žebříčku po čtrnácti dnech Španěla Jona Rahma. V čele pořadí je podruhé v kariéře, poprvé se na vrchol dostal na měsíc na přelomu května a června roku 2018.

Golfisty nyní čeká první major sezony. Na hřišti TPC Harding Park v San Franciscu se od čtvrtku do neděle uskuteční PGA championship.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články