Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Golfista Matuš ztratil vedení v Ramsau, jeho nepřítomnosti na MČR využil Pospíšil

Golfista Stanislav Matuš neudržel překvapivé vedení na turnaji European Tour v rakouském Ramsau. Po druhém kole klesl na dělené třinácté místo. Jeho neúčasti na mistrovství republiky profesionálů ve hře na rány využil Michal Pospíšil, který šampionát ovládl. Soutěž žen opanovala Kateřina Vlašínová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MČR ve hře na rány se radoval Pospíšil

Matuš ke středečním 63 úderům tentokrát přidal o osm ran horší výsledek a klesl na dělené 17. místo. I tak nadále útočí na překonání dosavadního českého maxima na European Tour, o které se minulý týden v Atzenbruggu postaral Ondřej Lieser 44. místem.

Ani Lieser v Ramsau nenavázal na výkon z prvního kola a také se zhoršil o osm ran. Pro něj to znamenalo propad z děleného šestého místa na 58. pozici, ale i on prošel cutem do víkendového finále. Výkon o ránu horší by už na postup nestačil.

Do čela Euram Bank Open dotovaného částkou 500 000 eur se posunul Nizozemec Joost Luiten se skóre -12. Matuš drží výsledek -6, poté co na bezchybnou středeční hru navázal nejprve skvělým eaglem na třetí jamce, jenže hned vzápětí připsal double bogey a pak v rychlém sledu ještě tři bogey. Na druhé devítce si polepšil dvěma birdie a den zakončil s bilancí +1.

V Česku kraloval Pospíšil

Ve dvoukolové soutěži turnaje seriálu Czech PGA Tour zvítězil hráč Albatrossu Pospíšil s náskokem dvou úderů před amatérem Vítkem Novákem a skóre -9 mu vyneslo prémii 50 000 korun. O další dvě rány zpět skončil Filip Jakubčík, který se podělil o třetí místo se slovenským hostem Adamem Puchmelterem.

Při absenci obhájce prvenství Stanislava Matuše byl po prvním kole v čele pořadí Tomáš Beck, ale na výkon 65 ran nenavázal. V druhém dnu spotřeboval o 13 úderů víc a propadl se na konec první desítky.

Vlašínová získala titul se skóre -8 a s převahou 14 úderů před Kristýnou Napoleaovou. Třetí byla Kateřina Krásová a až za ní se umístila loňská šampionka Lucie Hinnerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články