Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Golf Masters v Dýšině se blíží, tváří bude Spilková

Praha - Ve znamení olympijských her se ponese letošní šestý ročník golfového turnaje žen Tipsport Golf Masters ze série Ladies European Tour (LET). Kvůli návratu golfu do programu her pod pěti kruhy se termín turnaje v Dýšině posunul ze srpna na 17. až 19. června a i proto bude tváří turnaje nejlepší Češka Klára Spilková, jediná česká golfistka, která si zahraje v Riu.

V předchozích letech pořadatelé zavedli tradici, že na turnaj z plakátů zvala poslední vítězka. "Letošní ročník je mimořádný, koná se v roce olympijských her a domluvili jsme se s Klárou Spilkovou, která bude tváří turnaje," řekl promotér turnaje Robert Klotz. "V olympijském roce chceme přispět k propagaci golfu a chceme to pojmout ve stylu: Pojďme vyprovodit Kláru na olympiádu," dodal Klotz.

Díky blížící se olympiádě se na český turnaj upírá mnohem větší pozornost. "Nikdy jsme neevidovali takový zájem o volné karty. Hlásí se druhé třetí hráčky ze svých zemí, byť jsou členky LPGA, ale touží bojovat o Rio. Budeme mít těžké rozhodování, komu kartu přidělit," podotkl Klotz, ale jména zatím neprozradil. Jisté je, že pořadatelé rozdělí 16 volných karet. Šest z nich dostala Česká golfová federace (ČGF), která je přidělí amatérkám. "Prioritou je dostat do hry co nejvíc českých vlajek," ujistil Klotz.

Je nám líto, video expirovalo.
Klára Spilková: Hřiště vypadá úžasně

Před rokem byla nejlepší českou hráčkou právě amatérka, cutem prošla jen Kateřina Vlašínová a obsadila dělené 40. místo. "Jsme rádi, že máme o tři karty víc, a chceme nominovat ty nejlepší, aby průchod cutem byl masivnější než loni," nastínil sportovní ředitel ČGF Luboš Klikar. 

Dotace turnaje činí 250 tisíc eur, celkový rozpočet se pohybuje okolo 18 až 20 milionů korun. "Máme ho pokrytý," ujistil Klotz a pochvaloval si čísla z loňského roku, na jejichž základě se zdvojnásobila celosvětová marketingová hodnota turnaje.

Diváci si mohou kupovat lístky v předprodeji Ticketpro a již tradičně vstupenka platí i jako volná jízdenka na vlakové spoje z Prahy a Plzně. "A letos během turnaje budou platit i jako jízdenka na městskou dopravu v Plzni," doplnil Klotz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články