Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

García získal v Jacksonu 11. titul na PGA. Triumf věnoval strýcům, které mu vzala pandemie

Sergio García vybojoval jedenácté turnajové vítězství na golfové PGA Tour a triumf v Jacksonu věnoval svým dvěma strýcům, o které přišel v souvislosti s pandemií koronaviru. Čtyřicetiletý vítěz Masters z roku 2017 vyhrál o ránu před skvěle finišujícím Američanem Peterem Malnatim a získal prémii 1,19 milionu dolarů.

Sergio García
zdroj: AP autor: Rogelio V. Solis

Právě od úspěchu v Augustě před třemi lety García čekal na světovém okruhu na další primát. Rozhodl o něm díky birdie na poslední jamce, kterým završil skóre na -19.

"Můj otec je z devíti sourozenců a bohužel jsme kvůli covidu přišli o dva jeho bratry. Je to smutné a chtěl jsem vyhrát pro ně," konstatoval García.

Ve finále odolal náporu Malnatiho, který do závěrečného dne nastoupil se ztrátou pěti ran. Američan ale zahrál životní kolo (63 úderů) a skoro dvě hodiny pak čekal na Garcíův výkon v klubovně.

Španělský soupeř pět jamek před koncem zaostával o dvě rány, ale pak umístil míček na pětiparové čtrnáctce na pouhé tři údery a k eaglu přidal na závěrečné jamce vítězné birdie. "To bylo perfektní zakončení skvělého týdne," radoval se García.

Malnati útočil na druhé vítězství v kariéře. To dosud jediné získal v roce 2015 právě na místním turnaji Sanderson Farms Championship.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články