Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

García se znovu postaví do role lídra při Ryder Cupu

Kapitán Pádraig Harrington ve svém výběru do týmu Evropy pro golfový Ryder Cup sáhl po zkušené opoře Sergiu Garcíovi ze Španělska i Ianu Poulterovi z Anglie. Doplní je nováček Shan Lowry z Irska. Tým starého kontinentu zaútočí na páté vítězství nad USA z posledních šesti ročníků. Turnaj hostí od 24. do 26. září hřiště Whistling Straits ve Wisconsinu.

Sergio García
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Debby Wong

García, Poulter a Lowry doplnili výběr, který vede první hráč světa Španěl Jon Rahm. Dále ho tvoří Angličané Tommy Fleetwood, Paul Casey, Lee Westwood, Matt Fitzpatrick a Tyrrell Hatton, Rory McIlroy ze Severního Irska a debutanty jsou i Rakušan Bernd Wiesberger a Nor Viktor Hovland.

Jednačtyřicetiletý García bude hrát Ryder Cup už podesáté v kariéře a ziskem 25,5 bodu je nejlepším hráčem Ryder Cupu. "Hlavní jsou ale celkové výhry," pronesl Španěl, od kterého Harrington očekává roli lídra. "Týmové soutěže jsem vždycky miloval, a kdybych nehrál golf, tak ze mě nejspíše bude fotbalista. Vzájemná podpora v dobrém i zlém je úžasná," řekl García.

Podruhé za sebou se Poulter dostal do evropského týmu až díky volbě kapitána, ale nikoho to nepřekvapuje. Pošťák, jak se mu díky "doručování" bodů pro Evropu přezdívá, přináší do bojů vášeň a v soutěži hraje výtečně - ve dvouhrách je v šesti zápasech neporažen.

S napětím se očekávala volba třetího hráče. Ve hře byli Lowry a Angličan Justin Rose. Nakonec padla volba na předloňského vítěze britského majoru The Open Lowryho. "Jsem v sedmém nebi. Start v Ryder Cupu je obrovskou výzvou a velkým úspěchem," uvedl.

V americkém týmu kapitána Steva Strickera nechybí čerstvý vítěz FedEx Cupu Patrick Cantlay, olympijský vítěz z Tokia Xander Schauffele a dále držitelé triumfů z majorů Collin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Jordan Spieth a Justin Thomas. Dvanáctku doplňují Daniel Berger, Harris English, Tony Finau a Scottie Scheffler.

Evropa vyhrála před třemi lety v Paříži, ale celkově vedou Američané 26:14. Na 43. ročník Ryder Cupu mělo dojít už loni, ale kvůli koronaviru se soutěž o rok odsunula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články