Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

García se ukázal jako gentleman, ale stálo ho to lepší umístění na MS

Marana - Golfista Sergio García ukázal na mistrovství světa ve hře na jamky srdce gentlemana. Španěl na hřišti v arizonské Maraně ve 3. kole duelu s Rickiem Fowlerem věnoval soupeři dlouhý pat, čímž se připravil o možnost navýšení svého náskoku a nakonec s Američanem o jamku prohrál.

Sergio García na Players Championship
zdroj: EPA

"Ničeho nelituji. Golf je hra gentlemanů, tak mě to táta vždycky učil a v poslední době nemám pocit, že tomu tak vždy je," řekl García. Ke svému činu fair play se rozhodl na základě dění na šesté jamce. Na té mu dlouho trvalo, než vyřešil situaci kvůli novému umístění míčku, který původně dopadl u včelího hnízda. Fowler musel čekat a následně neproměnil pat do birdie.

"Rickie musel na ránu dlouho čekat, proto jsem mu to na další jamce vrátil a pat mu věnoval," řekl García. Na sedmičce přitom byl Španěl blízko paru, zatímco Fowler měl hrát poměrně zdaleka a nejspíš by jamku prohrál. García na soupeře ale zavolal, ať si míček zvedne.

"Vůbec jsem netušil, o co jde. Chvilku mi trvalo, než mi to došlo. Bylo to bláznivé, ale byl bych hloupý, kdybych to neudělal," řekl Fowler.

García pak na osmičce ještě zvýšil svůj náskok na tři jamky, ale vedení neudržel a na poslední osmnáctce nakonec o jamku prohrál. "Rickie hrál posledních deset jamek výtečně a zasloužil si postoupit," řekl Španěl. "Prohrál jsem, což jsem samozřejmě nechtěl, ale alespoň můžu odjet s dobrým pocitem." Fowlera, který ve 2. kole překvapivě vyřadil vítěze tří turnajů této sezony na PGA Tour Jimmyho Walkera, ve čtvrtfinále čeká souboj s krajanem Jimem Furykem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články