Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Furyk chyboval, před finálovým dnem vedou Snedeker s Rosem

Atlanta – Atlantský turnaj Tour Championship, finále play-off FedEx Cupu, čeká rozhodující den. Sobota opět zamíchala pořadím na čele. První místo si dlouho držel Jim Furyk, který vedl po druhém dnu, na 17. jamce ale hrubě chyboval a propadl se až na dělené čtvrté místo. Novými lídry jsou tak Brendt Snedeker a Justin Rose. Po třech kolech mají na kontě 202 úderů a dvě rány k dobru oproti třetímu Ryanu Mooreovi z USA. 

Průběžně vedoucí Justin Rose
zdroj: Isifa

O další ránu zpět jsou světová jednička Rory McIlroy, Bubba Watson a Jim Furyk, kterému po druhém kole a až do předposlední jamky třetího dne patřila pozice lídra. Na dělené sedmé místo se posunul jejich krajan Tiger Woods s mankem čtyři údery na první místo.

Snedeker se do čela pořadí vyhoupl díky nejlepšímu výsledku třetího dne, když zahrál 64 ran a vypracoval si skvělou výchozí pozici ve hře o prémii ve výši deset milionů dolarů pro vítěze celoroční soutěže FedEx Cupu. Zajistí mu ho bez ohledu na výsledky soupeřů vítězství v Atlantě, totéž ale platí i o McIlroyovi a Woodsovi. Ten po nepovedeném druhém kole ukázal bojovného ducha a výkonem 67 ran se vrátil do elitní desítky a na dohled lídrům.

"Jsem jen o čtyři rány pozadu a v posledním kole mám dobré šance na vítězství," prohlásil sebevědomě bývalý první hráč světového žebříčku. "Tohle bude jedna z nejnapínavějších nedělí tohoto roku. Je tu pořád pár chlapíků, kteří mohou vyhrát turnaj i celkově FedEx Cup. Jsem rád, že jsem mezi nimi. Tři rány pozadu, to bude vzrůšo," řekl McIlroy.

Vedení v PGA Tour Championship dlouho držel Furyk, ale na předposlední jamce se o něj připravil zahráním triple bogey. Poslal totiž úvodní odpal do vody a na zvládnutí čtyřparu nakonec potřeboval sedm ran.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Tour 2012
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články