Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

FedEx Cup a deset milionů dolarů vyhrál Horschel

Atlanta (USA) - Vítězství ve FedEx Cupu spojené s bonusem 10 milionů dolarů (téměř 213 milionů korun) vybojoval Američan Billy Horschel, který vyhrál závěrečný turnaj Tour Championship v Atlantě. Sedmadvacetiletý hráč porazil o tři rány krajana Jima Furyka a světovou jedničku Roryho McIlroye ze Severního Irska, s nímž se před posledním kolem dělil o vedení.

Horschel prožil pohádkový měsíc, během kterého golfem vydělal zhruba 13,5 milionu dolarů. Do letošní sezony přitom vstupoval s jediným titulem z okruhu PGA a výdělkem 4,5 milionu dolarů v dosavadní kariéře.

Před začátkem play-off FedEx Cupu figuroval až na 69. místě průběžného pořadí lukrativního seriálu, jeho závěr ho však zastihl v mimořádné formě. V Bostonu skončil druhý, v Denveru zvítězil a v Atlantě si triumf zopakoval, čímž se dostal v konečném pořadí z druhé pozice na první místo před Chrise Kirka. Ten skončil v Atlantě čtvrtý.

FedEx Cup vyhrál jako suverénně nejhůře postavený hráč před startem play-off v osmileté historii seriálu. Dosavadním "rekordmanem" byl Američan Brandt Snedeker, kterému v roce 2012 patřilo před play-off pro 125 golfistů průběžné 19. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
FedEx cup vyhrál Horschl
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články