Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Els se na Czech Masters těší: Bude to mokré, bude to náročné

Ernie Els už si brousí zuby na boj o titul na golfovém Czech Masters. Na hřišti Albatross se pokusí zaútočit na první vítězství po šesti letech. V Praze se čtyřnásobný major vítěz objevil podruhé. Zatímco v roce 2008 se jihoafrický golfista zúčastnil exhibice na Karlštejně, tentokrát někdejší první hráč světa přijel na plnohodnotný turnaj okruhu European Tour. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Ernie Els
zdroj: USA Today Sports autor: Jasen Vinlove

"Když jsem dostal pozvání na letošní turnaj, tak jsem byl skutečně nadšený, že si tady můžu zahrát o titul," prohlásila jedna z největších hvězd turnaje.

Od čtvrtka do neděle se hráč přezdívaný Big Easy pokusí triumfovat na akci Czech Masters okruhu European Tour, dotované částkou milion eur. Pokud by dokázal zvítězit, radoval by se z vavřínu poprvé po šesti letech.

Stále ještě dokáže konkurovat současné světové špičce. "Tu a tam," usmál se. "Mlaďoši nás trošku předhánějí, hrají jinak, ale to je život. Když mám dobrý den, můžu se jim rovnat a doufám, že dobrý bude i tento týden," přál si.

Je nám líto, video expirovalo.
České golfové léto pokračuje turnajem D+D Masters

Dvojnásobný král britského The Open i US Open už loni v televizi sledoval závěr českého turnaje. "Vypadal moc dobře, ale hřiště jsem si dopředu nestudoval," naznačil, že si jamky obejde při středečním tréninkovém kole. "Bude to mokré, bude to náročné, ale snad si s tím poradíme," doufal vítěz 19 turnajů na PGA Tour.

Elsův start v Česku je vzácný, protože v Evropě letos hraje teprve podruhé. Na European Tour přitom vyhrál 28 turnajů. "Položil jsem v Evropě základ své kariéry, proto rád European Tour vracím, co mi dala," řekl Els.

Přezdívku Big Easy dostal, protože má při výšce 191 centimetrů velice ladný švih. "Já to ale nevymyslel," upozornil rodák z Johannesburgu. "Ale nějak se to na mě přilepilo. Už asi ani nejsem Big Easy... nebo ano, jsem Big Easy."

V nedávných týdnech měl problém se zády po charitativní akci. Při tiskové konferenci se snažil i protahovat. "Je to svalová věc na levé straně a cítím se lépe," řekl letošní kapitán světového týmu pro prosincový Prezidentský pohár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články