Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Els je ve druhé stovce, nejlepší z Čechů jsou Kořínek a amatér Bareš

Aleš Kořínek a amatér Jakub Bareš zvládli překvapivě z českých golfistů nejlépe první kolo D+D Real Czech Masters. Na akci série European Tour ve Vysokém Újezdu na Berounsku zahráli první den dvě rány pod par a jsou na děleném 39. místě. O šest ran méně má vedoucí Gavin Green z Malajsie. Hvězda turnaje Jihoafričan Ernie Els je až sto devátý.

Golfista Pádraig Harrington na Czech Masters
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Bývalý fotbalový brankář Kořínek a Bareš zapsali shodně čtyři birdie a dvě bogey. "Jsem rád, jak to dopadlo, a uvidíme, jak to zvládnu dál. Chtěl bych to ještě zlepšit, dát víc patů," řekl čtyřnásobný amatérský mistr republiky ve hře na jamky Bareš.

"Trochu se mi v úvodu třepaly ruce, ale kedík mi řekl, že pokud se mi budou takhle třepat dál, tak to bude výborný. Hra byla jinak slušná," řekl Kořínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Kořínek a amatér Bareš mají na Czech Masters dvě rány pod par

Na děleném 72. místě a s šancí projít cutem je i Stanislav Matuš. Kolo vylepšil v závěru, kdy zahrál dvě birdie na třech jamkách a má ránu pod par. "Z jedné pod (par) mám radost, bojoval jsem až do konce a do druhého dne můžu jít s pozitivním myšlením. Myslím, že na cut šance je. Rád bych tu byl čtyři kola," řekl Matuš.

Bojovat o víkendová kola by ještě mohli Jan Cafourek, Filip Mrůzek a Michal Pospíšil. Všichni jsou ránu nad par a na děleném 107. místě. Cutem na české akci European Tour prošel naposledy před třemi lety Mrůzek.

Els po dvanácti jamkách měl tři rány pod par, ale závěr pokazil, zahrál dvě bogey a dvě rány ztratil na tříparové šestnáctce, na které utopil míček. Vítěz 28 turnajů na European Tour je až na děleném 109. místě a čeká ho boj o cut.

Stejně jako Els jsou na tom také další hvězdy turnaje, loni na Albatrossu druhý Pádraig Harrington z Irska a bývalá jednička Angličan Lee Westwood. Green zapsal devět birdie a jedinou chybu udělal na tříparové třináctce.

O ránu zpět jsou Angličan Lee Slattery a Jihoafričan Erik Van Rooyen. Pěti ranami pod par potvrdil letošní formu Rakušan Bernd Wiesberger a je na děleném desátém místě.

Turnaj D+D Real Czech Masters série European Tour (par 72, dotace 1 milion eur)

Po 1. kole: 1. Green (Thaj.) 64 ran, 2. Slattery (Angl.) a Van Rooyen (JAR) oba 65, ...39. Kořínek a am. Bareš oba 70, 72. Matuš 71, 109. Cafourek, Pospíšil a Mrůzek všichni 73, 128. Zach, Tintěra a am. Zuska všichni 74, 141. Gál 75, 148. am. Ráža 77, 152. am. Hrubý a Suchan (všichni ČR) oba 78.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články